Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De privé-detectives Kenzie en Gennaro gaan met hulp van een veroordeelde drugshandelaar in Boston op zoek naar een ontvoerd vierjarig meisje.
Titel
Gone baby gone
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Hugo Kuipers Nienke Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gone, baby, gone
Editie
2
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010 | Andere uitgaves
383 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door : Het verleden spreekt
ISBN
9789044327991 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Over mijn lijk is een gruwelijk verhaal over ontvoering, misbruik en verwaarlozing van kinderen. In een verloederde achterwijk van Boston, waar kansarmen, gebroken gezinnen, ex-veroordeelden en verbitterde wetshandhavers wonen, wordt de vierjarige Amanda uit haar bed ontvoerd. Amanda's tv-verslaafde moeder verzinkt in een lethargische toestand, maar haar schoonzus neemt het heft in handen en contacteert de privé-detectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro. Zij aanvaarden met veel tegenzin de opdracht, want ondanks hardnekkig politiewerk, de fanatieke media en de enorme publieke belangstelling zit het onderzoek volledig vast. Amanda blijft weg, zó compleet verdwenen dat het lijkt of ze nooit heeft bestaan. Dan verdwijnt er een tweede kind. Patrick en Angie voelen zich persoonlijk betrokken en dwingen de hulp af van enkele louche figuren uit de onderwereld van Boston, maar zetten daarmee hun loopbaan en zelfs hun leven op het spel.
Dennis Lehane pikt de draad weer op waar de …Lees verder
In de achterbuurten van Boston verdwijnt een vierjarig meisje uit haar eigen huis. Twee privé-detectives zoeken in het milieu van de aan drugs en alcohol verslaafde moeder en vinden een spoor dat naar een uit de hand gelopen deal leidt. De betrokken onderwereldfiguren (in de gevangenis én op straat) beconcurreren elkaar maar wijzen alle verantwoordelijkheid af. De verplichte samenwerking met de politie mondt uit in een mislukte overhandiging van het losgeld maar wijst hoe langer hoe meer naar een soort 'adoptie-ontvoering' waarbij ook hogere politiefunctionarissen betrokken zijn. Typisch Amerikaanse thriller (veel actie, geweld, veel vaart) maar met een boodschap. Het hele boek is een dansen van de hoofdpersonages op de slappe koord tussen wet en geweten. Mag een verwaarloosd kind ontvoerd worden om het een beter leven te geven? Deze overweging wordt de lezer gepresenteerd in de vorm van een zeer degelijke detectiveroman met enkele van de beste actiescènes die ik de laatste jaren gele…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia

Suggesties