Een kleine crimineel vecht zich in een nietsontziende strijd omhoog in de gangsterwereld van het Amerika tijdens de drooglegging in de jaren twintig van de 20e eeuw.
Titel
Nachtleven
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Bert Meelker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Live by night
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
13:40
Oorspr. uitgever
Anthos
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a434765

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia