Boek
Nederlands

De vrouw in de blauwe mantel

Deon Meyer (auteur), Martine Vosmaer (vertaler), Karina Van Santen (vertaler)
Titel
De vrouw in de blauwe mantel
Auteur
Deon Meyer
Vertaler
Martine Vosmaer Karina Van Santen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 2017
95 p.
Aantekening
Geschenkboek van de Spannende Boeken Weken 2017
ISBN
9789059654228 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thriller. Het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken, die gehouden worden van 9 t/m 25 juni 2017, is geschreven door de Zuid-Afrikaanse misdaadjournalist en schrijver Deon Meyer (1958).

Over Deon Meyer

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

Deon Godfrey Meyer (Paarl, 4 juli 1958) is een bekroonde Afrikaanstalige thrillerauteur.

Leven en werk

Deon Meyer werd geboren op 4 juli 1958 in Paarl. Hij deed eindexamen in 1976 aan de Schoonspruit High School in Klerksdorp. Hij studeerde aan de Potchefstroomse Universiteit voor Christelijk Hoger Onderwijs waar hij zijn bachelorgraad behaalde in Engels en Geschiedenis als hoofdvakken. Later behaalde hij een honours degree aan de Universiteit van de Vrijstaat. Hij woonde lang in het historische kustplaatsje Melkbosstrand waar hij de meeste van zijn romans schreef.

In de jaren tachtig werkte hij als journalist bij Die Volksblad, op de pr-afdeling van de Universiteit van de Vrijstaat, en hij begon als copywriter bij Sanlam. In 1991 werd hij benoemd als hoofd interne communicatie en directeur van Sanlams publiciteitsafdeling. Na Sanlam begon hij zijn eigen onderneming gespecialiseerd in virtuele gemeenschappen op inter…Lees verder op Wikipedia

Suggesties