Nadat een besmettelijk virus bijna de gehele wereldbevolking heeft uitgeroeid, proberen Willem Storm en zijn 13-jarige zoon in Zuid-Afrika een nieuwe leefgemeenschap te stichten wat geen eenvoudige opgave blijkt.
Onderwerp
Zuid-Afrika
Titel
Koorts
Auteur
Deon Meyer
Vertaler
Martine Vosmaer Karina van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Afrikaans
Oorspr. titel
Koors
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, 2018 | Andere uitgaven
544 p.
ISBN
9789400510098 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koorts

Eerste zin. Ik wil je vertellen over de moord op mijn vader.

Een ongewone Deon Meyer: in een uitgestorven, apocalyptisch Zuid-Afrika levert een jongen een strijd op leven en dood om, samen met zijn vader, een vrouw te redden. Jaren later wordt hij nog altijd gekweld door de moord op zijn vader en de schuld van zijn moeder. Een Bijbels epos dat aan het beste van Stephen King doet denken, doordrongen van overlevingsdrang, pijn en loutering.

****

Bruna (oorspronkelijke titel: Koors), 544 blz., € 22,50.

Een uiterst besmettelijk virus (‘Koorts’) veroorzaakt bijna de totale uitroeiing van de wereldbevolking. Slechts vijf procent van de mensen op aarde zal de pandemie en haar gevolgen overleven. Willem Storm en zijn dertienjarige zoon Nico overleven de Koorts. Vader Storm wil in Zuid-Afrika een nieuwe leefgemeenschap stichten; dat blijkt geen eenvoudige opgave. Het boek, bestaande uit bijna 540 pagina’s en 120 korte hoofdstukken, bevat de memoires van zoon Nico, inmiddels in de veertig. Vooral de moord op zijn vader blijft na al die jaren aan Nico knagen. Dit keer dus geen echte thriller van de succesvolle Zuid-Afrikaanse auteur (1958), geen Bennie Griessel of andere bekenden uit eerdere boeken. Weliswaar geen echte thriller maar desalniettemin zeer spannend, met diverse moorden en misdaden en met een mooie plot. Kortom, een meesterlijke vertelling over onderlinge relaties, de drang te overleven en het opbouwen van een nieuwe wereld. Verrassend en goed voor 4 sterren in de VN Detective-…Lees verder

Over Deon Meyer

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

Deon Godfrey Meyer (Paarl, 4 juli 1958) is een bekroonde Afrikaanstalige thrillerauteur.

Leven en werk

Deon Meyer werd geboren op 4 juli 1958 in Paarl. Hij deed eindexamen in 1976 aan de Schoonspruit High School in Klerksdorp. Hij studeerde aan de Potchefstroomse Universiteit voor Christelijk Hoger Onderwijs waar hij zijn bachelorgraad behaalde in Engels en Geschiedenis als hoofdvakken. Later behaalde hij een honours degree aan de Universiteit van de Vrijstaat. Hij woonde lang in het historische kustplaatsje Melkbosstrand waar hij de meeste van zijn romans schreef.

In de jaren tachtig werkte hij als journalist bij Die Volksblad, op de pr-afdeling van de Universiteit van de Vrijstaat, en hij begon als copywriter bij Sanlam. In 1991 werd hij benoemd als hoofd interne communicatie en directeur van Sanlams publiciteitsafdeling. Na Sanlam begon hij zijn eigen onderneming gespecialiseerd in virtuele gemeenschappen op inter…Lees verder op Wikipedia

Suggesties