Het waargebeurde verhaal van de Engelse schansspringer Michael Edwards, bijgenaamd Eddie the Eagle, die in 1988 deelneemt aan de Olympische Winterspelen in Calgary en als underdog heel populair wordt bij het publiek.
Onderwerp
Edwards, Michael
Titel
Eddie the eagle
Regisseur
Dexter Fletcher 1966-
Acteur
Taron Egerton Hugh Jackman
Componist
Matthew Margeson
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626073222

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde film van acteur-regisseur Dexter Fletcher (Wild Bill) met Taron Egerton (Kingsman: the secret service) en Hugh Jackman. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Engelse schansspringer Michael Edwards, bijgenaamd Eddie the Eagle, die in 1988 deelneemt aan de Olympische Winterspelen in Calgary. Zijn (fictieve) trainer is Bronson Peary (Jackman), een Amerikaanse skispringer die door de drank aan lager wal is geraakt. Als underdog wordt Edwards heel populair bij het publiek. De Nederlandse recensenten geven 3 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 1-4-'16): '(...) een schaamteloze ‘crowdpleaser’, die de werkelijkheid stevig aanzet.' Berend Jan Bockting (Volkskrant 31-3-'16): 'Doelgericht laveren de makers hun film richting camp, met een soundtrack vol jarentachtigpop en superslowmotion om het sportsentiment tot de laatste druppel uit te persen. In het tot leven brengen van een cultfenomeen is Eddie the Eagle zonder meer geslaagd.'

Over Dexter Fletcher

CC BY 3.0 - Foto van/door wizardradiomedia

Dexter Fletcher (Enfield (Londen), 31 januari 1966) is een Brits acteur en regisseur.

Carrière

Als acteur

Dexter Fletcher volgde acteerles aan het Anna Scher Theatre in Noord-Londen. Reeds op jonge leeftijd begon hij met acteren. In 1976 had de toen tienjarige Fletcher een rol in de musicalfilm Bugsy Malone. Een jaar later maakte hij zijn theaterdebuut in de productie A Midsummer Night's Dream.

Gedurende de jaren 1980 werkte hij als jeugdacteur mee aan bekende films als The Long Good Friday (1980), The Elephant Man (1980), The Bounty (1984) en Caravaggio (1986).

Als volwassen acteur speelde hij mee in bekende Britse filmproducties als Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Layer Cake (2004). Daarnaast werkte hij ook voor televisie. Zo was hij te zien in verschillende afleveringen van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties