Een jongeman lijdt erg onder de dominantie van zijn moeder en breekt er zelfs een relatie voor af.
Titel
Sons and lovers
Auteur
D.H. Lawrence
Inleider
David Ellis 1939-
Taal
Engels
Uitgever
London: Everyman, [2018?] | Andere uitgaven
xxxv, 428 p.
ISBN
9781857150223 (Everyman, hardback) 9781857150223 (Alfred A. Knopf, hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek bevat het verhaal over de strijd tussen een mijnwerker en zijn vrouw van betere afkomst en het verhaal over hun zoon Paul. De jongen lijdt onder de dominantie van zijn moeder en breekt daarom zelfs een relatie af. Dit verhaal is deels autobiografisch. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal in een zilverkleurige paperback-editie met eenoubollige kleurenfoto van twee vrouwenhanden die een bosje bloemen vasthouden; kleine letter en goede marges. Het boek bevat 27 p. introductie door Helen en Carl Baron, noten, selecte bibliografie, bijlage, kaarten, etc.; een 'chronologie' plaatst het werk in zijn tijd.

Over D.H. Lawrence

D.H. Lawrence, de schrijversnaam van David Herbert Richards Lawrence, (Eastwood (Nottinghamshire), 11 september 1885 - Vence (Frankrijk), 2 maart 1930) was een Engelse romanschrijver. Daarnaast schreef hij essays, gedichten, verhalen, reisverslagen, toneelstukken, literaire kritieken en maakte hij vertalingen. Ook heeft hij een tijdlang lesgegeven.

Ouders en opvattingen

Het gezin waaruit Lawrence als vierde kind kwam, had grote invloed op zijn leven, niet in de laatste plaats op zijn literaire werk. Zijn vader, Arthur John Lawrence, een mijnwerker die nauwelijks kon lezen, beschouwde hij als hard en gepassioneerd maar tegelijkertijd ook als degene die de zorgzame werkende klasse vertegenwoordigde. Zijn moeder, Lydia Beardsall, die onderwijzeres was geweest, stond voor hem model voor berekening en verstand.

Lawrence werd heen en weer geslingerd tussen een zich afwisselende bewondering voor zijn moeder en…Lees verder op Wikipedia