E-boek
Nederlands

De Reiziger-serie. Deel 1 t/m 4, Vier romans in één bundel

Diana Gabaldon (auteur), Annemarie Lodewijk (vertaler)

De Reiziger-serie. Deel 1 t/m 4, Vier romans in één bundel

In de reeks:

Een epische reeks vol passie en avontuur, angst en verraad… en een liefde die alle barrières van plaats en tijd overstijgt. De Netflix-serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon.


Deel 1: De reiziger
Claire Randall stuit tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden op een stenencirkel... en wordt wakker in het Schotland van 1743. Al snel k

Bevat
De reiziger
Terugkeer naar Inverness
De verre kust
Het vuur van de herfst
Titel
De Reiziger-serie. Deel 1 t/m 4, Vier romans in één bundel
Auteur
Diana Gabaldon
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Outlander ; Dragonfly in amber ; Voyager ; Drums of autumn
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
1 digitaal bestand
ISBN
9789402306996

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties