Boek
Engels

An echo in the bone : a novel

Diana Gabaldon (auteur)

An echo in the bone : a novel

In de reeks:
Genre:
De Schotse rebel James Fraser die in Noord-Amerika tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog aan de kant van de kolonisten strijdt, besluit in 1777 terug te keren naar Schotland.
Titel
An echo in the bone : a novel
Auteur
Diana Gabaldon
Taal
Engels
Uitgever
New York: Bantam, 2010 | Andere uitgaves
814 p.
ISBN
9780385342469 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het zevende deel van de 'Outlander'-reeks waarin de vrouwelijke hoofdpersoon, de arts Claire Randall, vanuit het 20e-eeuwse Schotland plotseling terechtkomt in het 18e-eeuwse Amerika ten tijde van de Onafhankelijkheidsoorlog. Daar begint zij een heel nieuw leven, hetgeen nog wordt gecompliceerd door de historische omstandigheden en door haar nieuwe huwelijk met James (Jamie) Fraser. De voorgaande zes delen besloegen samen letterlijk duizenden pagina's, dus de lezer die er hier instapt zal de meeste verhaalelementen en personages niet of nauwelijks kunnen plaatsen. De voornaamste plotlijnen betreffen de tocht ter land en over zee van Claire en Jamie vanuit Amerika naar Schotland, de belevenissen van Jamie's zoon in het Engelse leger, en de ervaringen van Claire's dochter en schoonzoon die in het moderne Schotland de avonturen van hun ouders kunnen volgen. Indrukwekkend, ambitieus, levendig en zeer romantisch, maar vooral (of misschien zelfs wel alleen maar) geschikt voor lezers …Lees verder

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia