Boek
Engels

Outlander

Diana Gabaldon (auteur)
1946, and Claire Randall goes to the Scottish Highlands with her husband Frank. It's a second honeymoon, a chance to learn how war has changed them and to re-establish their loving marriage.
But one afternoon, Claire walks through a circle of standing stones and vanishes into 1743, where the first person she meets is a British army officer - her husband's six-times great-grandfather.
Titel
Outlander
Auteur
Diana Gabaldon
Taal
Engels
Uitgever
London: Arrow books, 2020 | Andere uitgaves
875 p.
ISBN
9781784751371 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia