Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Terugkeer naar Inverness

Ook verschenen als Terug naar Inverness

Diana Gabaldon (auteur), Annemarie Lodewijk (vertaler)
+1
Terugkeer naar Inverness
×
Terugkeer naar Inverness Terugkeer naar Inverness

Terugkeer naar Inverness

Ook verschenen als Terug naar Inverness

In de reeks:
Een hedendaagse vrouw komt door een speling van het lot terecht in de Schotse opstand van 1745 en raakt zwanger van een van de strijders.
Titel
Terugkeer naar Inverness
Ook verschenen als
Terug naar Inverness
Auteur
Diana Gabaldon
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dragonfly in amber
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Andere uitgaven
768 p.
ISBN
9789022566923 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van de zevendelige 'Reiziger-cyclus', zelfstandig te lezen vervolg op 'De reiziger'* waarin een Engelse vrouw met haar dochter terugkeert naar Inverness, waar zij twintig jaar geleden door een magische cirkel stapte en in het turbulente Schotland van 1743 terecht kwam. Ze vertelt haar belevenissen, waarin haar pogingen en die van haar echtgenoot om Karel Edward Stuart - Bonnie Prince Charles - (1720-1788) te verhinderen een gevecht te leveren bij Culloden (1746), centraal staan. Een schitterende historische roman, waarin duidelijk de strijd van de Jacobieten die de troon op de Stuarts willen heroveren, belicht wordt. Een uitstekend mixture van liefde, seks, strijd en avontuur, alsmede een goede milieu- en karaktertekening maken het tot meeslepende lectuur. Kleine druk.

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties