Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vertel het de bijen. I

Diana Gabaldon (auteur), Annemarie Lodewijk (vertaler), Sabine Mutsaers (vertaler)
Amerika, 1779. De familie Fraser is weer herenigd met de familie MacKenzie en hun kinderen maar de Onafhankelijkheidoorlog woedt en komt steeds dichter bij Fraser's Ridge, de nederzetting van Jamie Fraser.
Titel
Vertel het de bijen. I
Auteur
Diana Gabaldon
Vertaler
Annemarie Lodewijk Sabine Mutsaers Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Go tell the bees that I am gone [I]
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
622 p. : kaart
ISBN
9789022589601 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Reis opnieuw mee met de Frasers en de McKenzies, de families waarvan verschillende leden door de tijd reizen. Dit negende deel zich af in 1779 in Fraser’s Ridge, de door Jamie Fraser opgezette nederzetting in het achterland van North Carolina tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De twee families zijn weer herenigd maar komen voor tal van nieuwe uitdagingen te staan. Opnieuw een indrukwekkend, ambitieus, levendig en zeer romantisch verhaal maar vooral geschikt voor lezers die bij het eerste deel zijn begonnen en/of de serie hebben gezien. Het is een originele combinatie van fantasy (tijdreizen), historische fictie en romantiek. Tegelijkertijd wordt de mix van liefde, seks, strijd en avontuur goed gedoseerd. Samen met de goede milieu- en karaktertekening is het wederom een meeslepend boek geworden. Voorin een kaart en een stamboom. Maart 2022 komt seizoen zes beschikbaar op Ziggo Movies, wederom met Caitriona Balfe en Sam Heughan in de hoofdrollen. De releasedatum voor Netfl…Lees verder

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia