Boek
Nederlands

Lotta en de regenboog

Diane Put (auteur)
+1
Lotta en de regenboog
×
Lotta en de regenboog Lotta en de regenboog

Lotta en de regenboog

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kip Lotta is nieuwsgierig naar de kleuren van de regenboog. Prentenboek in oblong formaat met paginagrote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Regenbogen, Kleuren
Titel
Lotta en de regenboog
Auteur
Diane Put
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[25] p. : ill.
ISBN
9789044810196
Plaatsingssuggestie
Kleuren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lotta (Clavis, 2007) was het eerste prentenboek dat Diane Put voor haar overleden dochtertje Charlotte schreef. Het boek was erg succesvol en dus kon een opvolger niet uitblijven. Die is er nu met Lotta en de regenboog. Put hanteert hierin een bekend gegeven, waarbij telkens een ander dier naar iets op zoek gaat, en in dit geval het kleurenspectrum doorlopen wordt.
De kip Lotta is erg onder de indruk van een regenboog. Wanneer hij weer verdwijnt, gaat ze erachteraan. Onderweg vraagt ze allerlei dieren of ze "de kleuren in de lucht gezien" hebben, maar niemand kan haar helpen. Alle dieren zijn net met iets bezig dat een bepaalde kleur heeft (paarse bril, blauwe bal, het groene gras enz.). Daarmee gaat Lotta door het hele kleurenspectrum zonder het zelf te weten. Uiteindelijk belandt ze in de verfpotten van haar vriendin Nina, en kunnen de twee nogmaals een mooie regenboog bewonderen.
Net zoals in haar eerste prentenboek werkt Put ook hier met grote, kleurrijke prent…Lees verder
Kip Lotta, bekend van het eerder verschenen prentenboek 'Lotta'*, gaat op zoek naar de kleuren van de regenboog. Onderweg vraagt ze verschillende dieren of zij de kleuren misschien gezien hebben, maar elk dier is juist bezig met een activiteit waarin een van de regenboogkleuren een belangrijke rol speelt. Op het laatst botst Lotta op een andere kip die toevallig allerlei blikken verf meedraagt. Vrolijk gekleurd prentenboek in oblong formaat. Het verhaal volgt een bekend procedé waarin een dier ergens naar op zoek gaat en andere dieren vraagt om hem te helpen, zoals bij 'Wie heeft er op mijn kop gepoept?'. De teksten zijn in een fors, schreefloos lettertype van een soms wisselende grootte gezet, waarbij ook veelvuldig gebruikgemaakt wordt van afwijkend gedrukte letters: vet, verspringend, verkleind. Of die verschillende letters zin hebben voor de doelgroep is maar zeer de vraag. Qua thematiek en uitwerking is het prentenboek voornamelijk geschikt om voor te lezen aan kleuters en die ku…Lees verder

Lotta en de regenboog

Lotta de kip loopt onder haar paraplu in de regen. Plots ziet ze een heleboel prachtige kleuren in de lucht. Lotta begrijpt er niets van en als de kleuren verdwijnen, gaat ze erachteraan. Ze vraagt aan een mol, een hond, konijnen, vlinders, huisjesslakken en lieveheersbeestjes of ze de kleuren ook gezien hebben, maar niemand kan haar helpen. Dan botst ze tegen Nina op die aan het schilderen is en allebei komen ze onder de verf te zitten. Ze zien eruit als regenboogkippen en dan eindelijk snapt Lotta het: ze heeft een regenboog gezien! 'Lotta en de regenboog' is een boekje over verwondering. Kinderen zullen de verwarring van Lotta echter niet begrijpen, want zij weten waarschijnlijk wel al dadelijk dat het hier over een regenboog gaat. Het boekje is geïllustreerd met gezellige tekeningen in felle kleuren. De herhaling van Lotta’s vraag en het antwoord van de verschillende dieren die elk een andere reden opgeven waarom ze de kleuren niet gezien hebben, spreekt aan. Een vrolijk boekje…Lees verder