Boek
Nederlands

Lotta mist oma

Diane Put (auteur), Rik De Wulf (auteur)
+1
Lotta mist oma
×
Lotta mist oma Lotta mist oma
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lotta mist haar oma. Ze bezoekt oma’s graf op het kippenkerkhof en troost zich met verhalen van de andere dieren over oma. En in haar droom vliegt Lotta naar de sterren om oma te bezoeken. Oblong prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Grootouders, Rouwproces
Titel
Lotta mist oma
Auteur
Diane Put Rik De Wulf 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044826166 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dood (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inmiddels bekend van meerdere, vooral thematische prentenboeken, verwerkt kip Lotta dit keer het gemis van haar overleden oma, die een ster aan de hemel is geworden. Ze bezoekt haar graf op het kippenkerkhof en ziet dat allerlei dieren in haar omgeving van oma geleerd hebben en gewoontes van haar hebben overgenomen. In een droom waarbij Lotta in een soort ei-raket naar de sterren vliegt, ziet ze haar oma terug. Verdriet is er niet, wel gemis, maar oma zal altijd in haar hart blijven. Opgewekt, kleurrijk getekend prentenboek in oblong formaat met een tijdloos landelijke omgeving en half aangeklede kippen met menselijke eigenschappen, die o.a. in een bed slapen, lezen, breien en pannenkoeken bakken. Tussen de duidelijke, paginagrote illustraties staat de aanvullende tekst in een paar regels met af en toe woorden in een ander lettertype. Tussen de talrijke kinderboeken over de dood geen opmerkelijke, vernieuwende titel maar wel een optimistisch verhaal. Hierdoor wel geschikt en aantrekke…Lees verder

Lotta mist oma

Er bestaan een hele reeks boekjes over Lotta, de kip. In dit deeltje mist Lotta haar oma heel erg. Lotta ging altijd graag naar haar oma, want bij oma was het altijd een beetje feest. Maar oma is niet meer. Ze ligt begraven op het kippenkerkhof. Niet alleen Lotta mist haar, maar ook de kuikens van tante Cato. Oma leerde hen scharrelen. Ze breide voor het schaap en de koe warme mutsen en ze kon heerlijke pannenkoeken bakken. Zou zij nu die heldere ster aan de hemel zijn? Lotta vindt het zalig in slaap te vallen terwijl ze heerlijk droomt over oma. Alleen lijkt die droom opeens echt, vindt Lotta! Prentenboek over het verlies van oma. Al gaat het hier over een kippenoma, het helpt om over oma te praten en fijne herinneringen op te halen. Die droom over de groene kuikens en het ruimte-ei om naar oma te vliegen, hoefde niet echt. Al geschikt voor jonge kinderen.