Boek
Nederlands

Lotta wordt clown

Diane Put (auteur), Rik De Wulf (auteur)
+1
Lotta wordt clown
×
Lotta wordt clown Lotta wordt clown
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lotta is dol op het circus. Op een dag mag ze mee met tante Nell, die zich vaak als clown verkleedt. Niet naar het circus, maar naar het arme kuikentje Koosje in het ziekenhuis. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Lotta wordt clown
Auteur
Diane Put Rik De Wulf 1958-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044821031 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Ziek - Gezond (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Over Lotta de kip zijn al meerdere boeken verschenen. In Lotta wordt clown volgen we Lotta en haar tante Nell, die er soms uitziet als een clown. ‘Zou ze een circusartieste zijn?’ vraagt Lotta zich af.
Lotta wil ook wel in het circus werken en gaat oefenen als clown: op één been staan, met eieren jongleren… Ze mag een keer mee met haar tante, maar ze komen in een gebouw dat helemaal niet lijkt op een circus. En wat een vreemde circusartiesten: een eend met zijn poot in het gips, een kuiken met een gebroken vleugel en een verkouden ooievaar.
Als ze bij het zieke kuikentje Koosje komen, legt tante uit dat de zieke dieren medicijnen krijgen en op die manier weer genezen. Lotta vraagt wat ze voor Koosje kunnen doen en tante Nell tovert gekleurde eieren uit haar hoedje. Lotta mag haar kunstjes voordoen en Koosje moet erom lachen. Ook tante Nell maakt nog wat grappen en Koosje ‘schatert van de pret’. Lotta leert dat dankzij deze gekke kunstjes Koosje blij wordt en de pijn e…Lees verder
Lotta, een blijmoedige kip die graag circusartieste wil worden, mag mee met haar leuke tante Nell (een grijze kip), die er soms uitziet als een clown. Tot Lotta's verbazing gaan ze niet naar een circustent, maar naar een kinderziekenhuis, waar ze een kuikentje opvrolijken met hun kunstjes. Dit zevende deel over kip Lotta* is een schot in de roos. Stevig uitgevoerd prentenboek in oblong formaat met expressieve tekeningen, die de emoties heel goed weergeven, maar ook grappig zijn. Ze zijn dun zwart omlijnd en ingekleurd in overwegend zachte tinten. Lief verhaal met drie tot zeven regels tekst, die in duidelijke schreefloze letters in de illustraties is gedrukt. De tekst bevat af en toe vetgedrukte woorden en is heel geschikt om voor te lezen. Het zachtgele omslag toont een vrolijke kip met een gekke rose jurk en rose parasol. Ook vanwege het thema - anderen blij maken - is het heel geschikt voor oudere peuters en kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Suggesties