Boek
Nederlands

De vis

Dick Bruna (auteur)
+1
De vis
×
De vis De vis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een hongerig visje redt een meisje dat in het water valt. Het meisje vindt hem zo aardig dat ze een mandje brood voor het visje haalt. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Vissen
Titel
De vis
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2012 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789056471811 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vis heeft honger en zwemt rond op zoek naar eten. Hij ziet allemaal eenden en zwanen met brood in hun snavel. Een meisje voert de eendjes brood. Dan valt ze in het water. De vis redt haar. Om hem te bedanken gaat het meisje brood voor de vis halen. Heruitgave van een van de bekende Bruna-boekjes, met felgekleurde omslag en duidelijke, dikomlijnde tekeningen op de rechterpagina, in de kenmerkende stijl van de tekenaar/schrijver (1927-2017). Op de linkerpagina staan vierregelige rijmpjes. Fijn kijkboekje voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties