Boek
Nederlands

Het vogeltje

Dick Bruna (auteur)
+1
Het vogeltje
×
Het vogeltje Het vogeltje

Het vogeltje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een vogeltje vliegt over de boerderij. Hij vertelt wat hij daar allemaal ziet: de boerin, kippen, een varkentje en nog veel meer. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Het vogeltje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2013 | Andere uitgaves
[24] p. : ill.
ISBN
9789056471910 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vogeltje vliegt naar een boerderij. Daar ziet het allerlei dingen die je op een boerderij kunt zien, zoals een boerin, kippen, koeien, varkens en een hooiberg. Vierkant prentenboekje met strak omlijnde, eenvoudige tekeningen in overwegend primaire kleuren in de bekende stijl van de tekenaar/schrijver (1927-2017). Het taalgebruik is weinig origineel en wordt soms wat geweld aangedaan omwille van het rijm. Voor kleintjes een leuk boekje om in aan te wijzen en te benoemen, voor wat grotere kinderen wordt het snel saai. Een stevige uitgave in een handzaam formaat. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties