Boek
Nederlands

Nijntje aan zee

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje aan zee
×
Nijntje aan zee Nijntje aan zee

Nijntje aan zee

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Nijnt mag met haar vader naar het strand. Ze schept in het zand, zoekt schelpen en zwemt in zee. Vierkant prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Titel
Nijntje aan zee
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789073991347 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nijntje gaat met haar vader in een bolderkar naar het strand om te scheppen en schelpen te zoeken en te zwemmen in de zee. Deel uit de bekende Nijntje-serie. Vierkant prentenboekje met op de linkerbladzijde een tekst op rijm; op de rechterbladzijde, de bekende eenvoudige, zwartomlijnde Bruna-tekeningen, hoofdzakelijk blauw, rood, geel en groen. De ritmische tekst is eenvoudig van stijl; de rijmvorm is abcb. Schreefloze letter, vet gedrukt, zonder hoofdletters en punten, veel wit tussen de vierregelige tekst. De gezelligheid en vrolijkheid van het strandgebeuren, en de liefde in de ouder-kind-relatie is van alle tijden en lijkt niet aan veroudering onderhevig. Beeld en tekst bezitten een duidelijk kindgerichte benadering in de eenvoud en onderwerpkeuze. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties