Nijntje in de sneeuw

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje in de sneeuw
×
Nijntje in de sneeuw Nijntje in de sneeuw

Nijntje in de sneeuw

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een konijntje speelt in de sneeuw en maakt een huisje voor een vogeltje dat het koud heeft. Prentenboekje met felgekleurde, eenvoudige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Winter
Titel
Nijntje in de sneeuw
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2018 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789073991842 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het zoveelste boekje van Dick Bruna in de serie over het konijnenkind Nijntje, ditmaal in de winter, in de sneeuw. De alom bekende stijl is aanwezig: vereenvoudigde tekeningen, dik zwart omlijnd, in heldere, overwegend primaire kleuren. Eén afbeelding per bladzijde, die vergezeld gaat van een vierregelig rijmpje (abcb). De tekeningen zijn leuk en goed bruikbaar voor peuters. De rijmpjes zijn wat stijfjes, met veel 'o, o' en 'hoi, hoi'. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties