Boek
Nederlands

Nijntje in de speeltuin

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje in de speeltuin
×
Nijntje in de speeltuin Nijntje in de speeltuin

Nijntje in de speeltuin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Nijntje gaat met vader en moeder een dagje naar de speeltuin. Daar zijn schommels, een glijbaan, ringen en er is zelfs een trampoline. Vierkant prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Speeltuinen
Titel
Nijntje in de speeltuin
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2018 | Andere uitgaves
[26] p. : ill
ISBN
9789073991200 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Spelen - Speelgoed (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nijntje gaat met vader en moeder een dagje naar de speeltuin. Daar zijn schommels, een glijbaan, ringen en er is zelfs een trampoline. Vierkant prentenboekje in de bekende Bruna-stijl. Bladzijden in afwisselend wit, met daarop een vierregelig rijmpje, en hardgroen, met eenvoudige, zwartomlijnde tekeningen van Nijntje met vader en moeder Pluis in de auto en in de speeltuin in de felle kleuren rood, wit, blauw, geel en zwart. Illustraties en rijmpjes spreken zo aan, dat peuters na enkele keren voorlezen het boekje meestal zelf kunnen 'lezen', mede door de weinige details en de direct herkenbare afbeeldingen zonder achtergrond. Tekst en tekeningen zijn duidelijk op elkaar afgestemd. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties