Boek
Nederlands

Nijntje en Nina : beste vriendjes

Dick Bruna (illustrator)
+1
Nijntje en Nina : beste vriendjes
×
Nijntje en Nina : beste vriendjes Nijntje en Nina : beste vriendjes

Nijntje en Nina : beste vriendjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje heeft een donker vriendinnetje in een heel ver land. Als Nina komt logeren, is Nijntje heel erg blij. Vierkant prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Nijntje en Nina : beste vriendjes
Illustrator
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2020 | Andere uitgaves
[12] p. : ill.
ISBN
9789056478520 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bijna rond, hardkartonnen babyboekje waarin de vriendinnen Nijntje en Nina samen spelen, tekenen en knutselen, bij elkaar logeren en zelfs in hun dromen bij elkaar zijn. Met herkenbare illustraties in Bruna-stijl, met dik zwart omlijnde illustraties in sprekende kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond, en korte, beschrijvende tekst. Wat dit boekje speciaal maakt is dat met de opbrengst van de verkoop het onderzoek naar de sikkelcelziekte gesteund wordt (zie: sikkelcelfonds.nl). Zonder dat het in het verhaaltje wordt aangekaart, kan dit feit aanleiding zijn om met jonge kinderen te praten over een (dodelijke) ziekte: zo’n 75% van de kinderen met deze ziekte wordt niet ouder dan 5 jaar. Maar het is vooral ook een eenvoudig, lief verhaal over de waarde van vriendschap, die groots uit dit kleine boekje naar voren komt. Waardevolle uitgave in het jaar dat nijntje haar 65ste verjaardag vierde. Om te bekijken, aan te wijzen en te benoemen met baby’s en dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar.

Nijntje en Nina

Een speciale uitgave van de klassieker 'Nijntje en Nina' - dat voor het eerst verscheen in 1999 - in een XL-editie. Het boek werd in een nieuwe editie uitgebracht in het kader van de jeugdboekenweek 2019 waarin het thema 'vriendschap' centraal staat. In het boekje is de klassieke tekenstijl behouden. Er werd niet gekozen voor de vernieuwde 3D tekeningen die in sommige recente verhalen wel opduiken.In dit verhaaltje - geschikt voor jongste kleuters - heeft Nijntje een pennenvriendin, Nina. Eerst schrijven ze briefjes naar elkaar, maar dan komt Nina ook op bezoek. Ze hebben het fijn samen en zijn goede vriendjes.Iedereen kent ondertussen de gekende teken- en verhaalstijl van Dick Bruna. Het blijft een fijn verhaaltje met in de hoofdrol een van de best gekende en geliefde konijntjes.


Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia