Boek
Nederlands

Nijntje in het ziekenhuis

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje in het ziekenhuis
×
Nijntje in het ziekenhuis Nijntje in het ziekenhuis

Nijntje in het ziekenhuis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Nijntje heeft een zere keel en moet aan haar amandelen worden geholpen. Ze vindt het wel een beetje eng om naar het ziekenhuis te gaan. Vierkant prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Nijntje in het ziekenhuis
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2020 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789073991873 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Ziek - Gezond (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nijntje moet aan haar pijnlijke keel geholpen worden. Ze vindt het wel een beetje eng om naar het ziekenhuis te gaan. Maar omdat moeder, de dokter en de verpleegster allemaal even aardig en positief doen, valt het verblijf toch reuze mee. Vierkant prentenboekje volgens het bekende Nijntje-stramien: op de linkerbladzijde een tekst op rijm; op de rechterbladzijde, de eenvoudige, zwartomlijnde Bruna-tekeningen in hoofdzakelijk blauw, rood, geel en groen. De ritmische tekst is eenvoudig van stijl; de rijmvorm is abcb. Schreefloze letter, vet gedrukt, zonder hoofdletters en punten, veel wit tussen de vierregelige tekst. Goed bruikbaar om peuters en kleuters een beetje voor te bereiden op een ziekenhuisopname. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties