Boek
Nederlands

Poesje Nel

Dick Bruna (auteur)
+1
Poesje Nel
×
Poesje Nel Poesje Nel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Poesje Nel wil graag een indiaan zijn. Ze gaat op reis naar indianenland. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Poesje Nel
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2003 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
90-5647-371-9

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Poesje Nel wil graag een Indiaan zijn. Gelukkig brengt een vis haar naar Indianenland. Daar krijgt ze een mooie indianentooi en dik tevreden gaan ze samen terug naar huis. Op de linkerpagina wordt in vierregelige versjes, waarvan de vierde regel op de tweede rijmt, het verhaal verteld. Op de rechterpagina illustraties meestal in primaire kleuren met stevige zwarte contourlijn, in de bekende stijl van de tekenaar/schrijver (1927-2017). Het meest opvallend hierin zijn de grote groen-zwarte katte-ogen. De gebeurtenissen spelen zich in chronologische volgorde af en zijn logisch. Poesje Nel is aangekleed en de aap die in het verhaal voorkomt ook. Het fantasieverhaaltje is wensvervullend. Het ritme, het lettertype en de schreefloze, dikgedrukte letter vergemakkelijken het voorlezen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties