Een Britse ex-militair ontdekt dat paardensport net zo gevaarlijk is als een militaire aanval.
Onderwerp
Paardensport
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crossfire
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2011
335 p.
Aantekening
ISBN op achterplat is dat van het e-book
ISBN
9789029573566 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thomas is gewond geraakt in Afghanistan en komt noodgedwongen weer bij zijn moeder wonen, een belangrijke vrouw in de wereld van renpaarden. Hij merkt dat zijn moeder financiële problemen heeft en dat ze gechanteerd wordt. Als echte militair gaat Thomas recht op zijn doel af om te proberen de zaak op te lossen. Dit doet hij met allerlei militaire strategieën die hij kent, wat echter niet zonder gevaar blijkt te zijn. Deze roman speelt net als alle andere romans van Francis in de paardenwereld waarbij grote financiële belangen spelen. De schrijver gebruikt hedendaagse onderwerpen als schimmige investeringen en belastingontduiking, evenals de problemen van gewonde militairen die hun hele leven in het leger zijn geweest en nu geen toekomst meer zien. De laatste roman van de in 2010 overleden auteur, die voor deze thriller heeft samengewerkt met zijn zoon Felix. Het verhaal is spannend en bevat degelijk speurwerk. Normale druk.

Over Dick Francis

Richard Stanley Francis (Lawrenny (Wales), 31 oktober 1920 – Grand Cayman, 14 februari 2010) was een Brits jockey en auteur.

Tijdens zijn carrière als jockey won Francis meer dan 350 races. Van 1953 tot 1957 startte hij voor de stal van de Engelse Queen Mum. Na een zware val in 1957 was hij gedwongen het racen op te geven. Zijn beroemdste moment als jockey beleefde hij in de Grand National van 1956 met het paard Devon Loch uit de stal van de "Queen Mum", toen het paard, in koppositie, kort voor de eindstreep op onverklaarbare wijze ten val kwam.

Na zijn gedwongen afscheid uit de paardenrensport schreef Francis een autobiografie, The Sport of Queens (1957). Dit leverde hem een sportcorrespondentschap op bij de London Sunday Express. Een correspondentschap dat Francis 16 jaren uitoefende.

In 1962 werd zijn eerste thriller, Dead Cert, gepubliceerd, waarna er tot in 2000 nog vele volgden. Na het overlijden van zijn v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties