De politie roept de hulp in van Artis dierenarts Lizzy na de vondst van een gruwelijk afgeslacht boerengezin. Lizzy denkt dat een leeuw dit veroorzaakte, wat de autoriteiten aanvankelijk in twijfel trekken, maar na een bloedbad in het Vondelpark wordt de jacht geopend.
Titel
Prooi / regie, scenario en muziek Dick Maas
Regisseur
Dick Maas
Acteur
Sophie Van Winden Julian Looman Mark Frost Rienus Krul
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
104 min.
EAN
8719372003053

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thriller van Dick Maas (Quiz; Sint; Moordwijven) met Sophie van Winden (Heer & Meester) in haar eerste grote filmrol. Op een boerderij in de buurt van Amsterdam wordt een gruwelijk afgeslacht gezin gevonden. Lizzy, dierenarts in Artis, herkent de bloederige verminkingen als het werk van een agressieve leeuw. De politie gelooft haar verhaal niet, maar wanneer ook in het Vondelpark een bloedbad plaatsvindt, stemmen de autoriteiten in met haar plan om de Britse jager Jack in te zetten. Lizzy’s vriend Dave (Julian Looman), cameraman voor een lokale nieuwszender, is hier niet blij mee, want Jack was vroeger Lizzy’s vriend. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) De film is vakkundig en met zichtbaar plezier geregisseerd: met de actie, ranzigheid en typische Maashumor zit het wel goed. De leeuw - een combinatie van robot en computeranimatie - oogt soms wat houterig, maar kan ermee door. Zwakste schakel is het scenario: plot, personages en dialogen zijn zelfs voor een s…Lees verder

Over Dick Maas

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob C. Croes / Anefo

Dirk Willem Herman (Dick) Maas (Heemstede, 15 april 1951) is een Nederlandse filmregisseur, scriptschrijver, schrijver, componist en filmproducent.

In 1973 begon hij zijn studie aan de Nederlandse Filmacademie, alwaar hij in 1977 afstudeerde. Samen met Laurens Geels startte hij in 1984 het filmproductiebedrijf First Floor Features (FFF) op. In 2001 verliet hij de organisatie.

De films die Maas regisseert kenmerken zich door een vlot tempo, een vrij eenvoudige plot, veel zwarte humor, vaak actiescènes, speciale effecten en stunts.

Biografie

Dick Maas maakte eerst een aantal korte films van 1975 tot 1981. De korte films uit 1980/81 werden uitgezonden door de VPRO.

Na deze korte films bracht Maas in 1983 zijn eerste lange bioscoopfilm uit, de thriller De lift. Maas ontving gelijk zijn eerste Gouden Kalf voor beste regie. Een jaar later startte hij FFF.

Hierna regisseerde, schreef en produceerde hi…Lees verder op Wikipedia