Boek
Nederlands
Overzicht van de geschiedenis van Sicilië met nadruk op het archeologisch onderzoek naar scheepswrakken rond het Italiaanse eiland.
Extra onderwerp
Sicilië
Titel
Sicilië en de zee / red. Diedrik Burgersdijk, Richard Calis, Jorrit Kelder ... [et al.] ; met bijdr. van David Abulafia, Wim Aerts, Floriana Agneto ... [et al.] ; voorwoord Wim Hupperetz, Sebastiano Tusa en Francesco Azzarello
Redacteur
Diederik Burgersdijk Richard Calis Jorrit Kelder
Auteur
David Abulafia Wim Aerts Floriana Agneto
Voorwoord
Wim Hupperetz Sebastiano Tusa Francesco Azarello
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Allard Pierson Museum, 2015
204 p.: ill.
Aantekening
Catalogus n.a.v. de tentoonstelling o.a. te Amsterdam (Allard Pierson Museum) van 9 okt. 2015 tot 17 april 2016 Met lit. opg.
ISBN
9789462581135

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze bundel bij de gelijknamige tentoonstelling in het Allard Pierson Museum in Amsterdam* biedt achtergronden bij de geschiedenis en cultuur van Sicilië vanaf de prehistorie tot de moderne tijd. In verschillende hoofdstukken beschrijft een keur aan auteurs Sicilië in de prehistorie, handel en kolonisatie in de Griekse tijd (vanaf de achtste eeuw v.Chr.), de vondsten van de onderwaterarcheologie, de positie van Sicilië tussen Rome en Carthago, de late oudheid en Arabische veroveringen, de vroegmoderne en moderne tijd en Sicilië in film en opera. De bijdragen zijn over het algemeen goed geschreven en fraai geïllustreerd, merendeels in kleur. Ook zonder de tentoonstelling biedt dit boek een mooie ingang voor eenieder die meer over Sicilië en zijn rijke verleden wil weten.

Suggesties