Boek
Nederlands

Platvoetje

Dieter Schubert (auteur), Ingrid Schubert (auteur)
+1
Platvoetje
×
Platvoetje Platvoetje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een meisje met flaporen vindt op een morgen een klein heksje met enorme platvoeten. Prentenboek met schilderingen in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Platvoetje / Ingrid en Dieter Schubert
Auteur
Dieter Schubert Ingrid Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2018 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789060695906 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Toveren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Platvoetje is een van de klassiekers van Ingrid en Dieter Schubert die tijdens hun jubileumjaar 2005 ook in miniformaat verscheen. Het origineel dateert al uit 1986.

Terwijl de heksen in het heksenbos tevergeefs naar Platvoetje zoeken, duikt het kleine heksje met het groene haar plots op in Nikkie's badkamer. Ze blijkt uit heksenland weggelopen, omdat de anderen haar uitlachen om haar grote voeten. En bij elke toverspreuk die ze uitspreekt, blijven haar voeten groeien. Nikkie begrijpt haar best, want ze wordt zelf geplaagd met flaporen. Maar ze kan er wel voor zorgen dat de saaie, zwarte schoenen van Platvoetje in twee kleurrijke prachtexemplaren herschapen worden. Uit dankbaarheid wil Platvoetje nu wel iets toveren voor Nikkie. En na een hele dag oefenen, kan Nikkie met haar zeiloren al een heel stukje... vliegen.

Het verhaal vertelt ons dat je met nare eigenschappen ook best leuk kunt omgaan, zodat je toch aanvaard wordt door de anderen. Nikkie laat trots aan ha…Lees verder
Op een ochtend vindt Nikkie een heel klein heksje diep in slaap achter haar tandenborstel. Het heksje is van huis weggelopen, omdat de andere heksen haar steeds plagen met haar enorme voeten. Platvoetje noemen ze haar. Bij elke toverspreuk die ze uitspreekt, worden haar voeten nog groter en Platvoetje is bang dat ze het toveren daarom moet opgeven. Ze vindt die grote voeten verschrikkelijk. Nikkie heeft zelf flaporen. Dus ze begrijpt best wat Platvoetje dwarszit. Geestige, kleurrijke illustraties in zachte tinten vullen bijna alle bladzijden, soms naast elkaar in stripvorm, dan weer spatten ze uit over een hele of dubbele pagina. De illustraties bevatten veel meer informatie dan in de tekst te vinden is. Met name de activiteiten van Nikkie's speelgoed zijn een feest van vindingrijkheid en subtiele grapjes. Ook het lekker uitbundige, punkachtige, brutale heksje verzint op elke bladzijde weer een andere truc. Een origineel prentenboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Platvoetje

Helemaal op maat van kinderhanden (16cm op 13cm) is deze heruitgave over het lieve onhandige heksje Platvoetje dat bij het meisje Nikkie troost komt zoeken. Eindeloos veel lessen werden al door Platvoetje geïnspireerd. En ze heeft nog niets aan frisheid ingeboet. De kleuren en details op de illustraties komen ook in dit kleine formaat goed tot hun recht. Deze boekjes zijn ideaal voor peutertuinen en kleuterklasjes en voor elk gezin. Ze zijn door hun kleine formaat minder geschikt voor bibliotheken.

Over Dieter Schubert

Dieter Schubert kan verwijzen naar:

  • Dieter Schubert (roeier)
  • Dieter Schubert (schrijver)


Lees verder op Wikipedia