Boek
Nederlands

Pasoppen!

Dimitri Leue (auteur), Tom Schoonooghe (illustrator)
+1
Pasoppen!
×
Pasoppen! Pasoppen!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Zorg dat je je niet stoot! En let op voor dat glas! 'Pas op' zeggen je vader, moeder en ook anderen vaak. Een ik-persoon vertelt over mensen die hem/haar allemaal waarschuwen. Het belangrijkste is eigenlijk om zelf net genoeg op te passen... Met illustraties in blauw en fel oranje. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar en zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Veiligheid
Titel
Pasoppen!
Auteur
Dimitri Leue 1974-
Illustrator
Tom Schoonooghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2021
91 p. : ill.
ISBN
9789002273926 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pas op! Kinderen krijgen deze kreet vaak te pas en te onpas te horen. Een ik-persoon beschrijft welke mensen allemaal 'pasoppen'. Dat zijn er in dit boek elf: o.a. beide ouders, grootouders, leerkrachten, je zus, de buurman en jezelf. Elk ‘hoofdstuk’ kent een identieke opbouw: de waarschuwingen van bedoeld persoon, een vierregelig gedicht volgens gekruist rijm (met hier en daar rijmdwang), een illustratie in blauwtinten, een boodschap voor de betreffende persoon die hij/zij niet mag lezen en een gevaarlijk ideetje. Bijv. bij de directrice, die het liefst directeur genoemd wil worden: verbod op scheldwoorden, het gedicht ‘Vloekgevaar! , tekening van pratende mensen, de boodschap dat ze superlief is en een luchtfoto maken met het woord ‘shit’ als gevaarlijk ideetje. Opvallend zijn het uiterlijk en de vormgeving. Het bijna vierkante boek heeft twee kleuren, fel oranje en blauw, en is speels ingedeeld. ‘Pas op, maar met mate ‘ is de mantra in deze aparte uitgave die ook de volwassen voorl…Lees verder

Over Dimitri Leue

CC BY 3.0 - Foto van/door Dimitri Leue

Dimitri Leue (Wilrijk, 18 april 1974) is een Vlaamse acteur, schrijver en scenarist.

Carrière

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette à la flamande, De Vliegende Doos en de Liegende Doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, De Rederijkers, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2. In 2011 speelde hij een gastrol in Witse.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten, samen met onder andere Pieter Embrechts, Tine Embrechts en Adriaan Van Den Hoof. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd. Samen met Pieter Embrechts bracht Leue ook de kindermusical Sunjata.

Leue is ook een schrijver: theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sind…Lees verder op Wikipedia

Suggesties