Boek
Engels

Madame Verona comes down the hill

Dimitri Verhulst (auteur), David Colmer (vertaler)
Een na de dood van haar man gei͏̈soleerd op een heuvel bij een Vlaams dorp wonende oudere vrouw, daalt jaren later af, om zich bij haar overleden man te voegen.
Onderwerp
Ouderen, Platteland, Liefde
Titel
Madame Verona comes down the hill
Auteur
Dimitri Verhulst 1972-
Vertaler
David Colmer
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Mevrouw Verona daalt de heuvel af
Editie
1
Uitgever
London: Portobello, 2010
145 p.
ISBN
9781846271564 (paperback) 9781846271571

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een dag komt de geïsoleerd op een heuvel bij het Waalse dorp Oucwègne levende muzieklerares mevrouw Verona naar beneden, omdat ze voelt dat haar einde nadert, en kijkt terug op haar leven. Lang geleden bouwden zij en haar man Potter, componist die ook pottenbakker was, hun huis op de heuvel, waar ze leefden met hun muziek en de honden. Nadat Potter in het bos zelfmoord heeft gepleegd omdat hij ongeneeslijk ziek was, heeft ze alleen gewoond. Het teveel aan mannen in het dorp hoopte tevergeefs dat ze aan het dorpsleven zou gaan deelnemen. Nadat ze ter ere van Potter een cello liet maken, voelt ze dat haar einde nadert en komt met een van de honden de heuvel af, om met Potter verenigd te worden. De belangrijke, jonge Vlaamse prozaschrijver en dichter (1972) is meermaals bekroond en genomineerd. Deze novelle werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2007. In dit mooie sprookje betoont hij zich opnieuw een woordkunstenaar, die in een prachtige, poëtische stijl een bijzonder verhaal v…Lees verder

Over Dimitri Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Dimitri Verhulst (Aalst, 2 oktober 1972) is een Belgische schrijver en dichter.

Bio- en bibliografie

De titel Assevrijdag uit 1992 is een eigen uitgave voor enkele vrienden en bekenden. Zijn officiële debuut was de verhalenbundel De kamer hiernaast (1999), die genomineerd werd voor de NRC-prijs. Hij publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften, waaronder Nieuw Wereldtijdschrift, De Brakke Hond en het tijdschrift Underground, waarvan hij redacteur is.

In 2001 verscheen de roman Niets, niemand en redelijk stil, later dat jaar gevolgd door Liefde, tenzij anders vermeld. De roman De verveling van de keeper verscheen in 2002.

In 2003 publiceerde hij Problemski Hotel, dat vertaald werd in het Duits, Deens, Engels, Frans, Hebreeuws, Sloveens, Italiaans, Pools en Hongaars.

De roman De zeven laatste zinnen i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties