Braille
Nederlands

Mevrouw Verona daalt de heuvel af

Dimitri Verhulst (auteur)
+1
Mevrouw Verona daalt de heuvel af
×
Mevrouw Verona daalt de heuvel af Mevrouw Verona daalt de heuvel af

Mevrouw Verona daalt de heuvel af

Genre:
Een oude vrouw overdenkt vlak voor haar sterven haar leven.
Onderwerp
Liefde, Ouderen, Platteland
Titel
Mevrouw Verona daalt de heuvel af
Auteur
Dimitri Verhulst 1972-
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
5 banden
Oorspr. uitgever
Contact
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vlaamse dichter en schrijver Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) publiceerde o.a. 'De Helaasheid der Dingen' (Gouden Uil) en 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' (Libris Literatuur Prijs 2009). Hij beschrijft in deze novelle een oude vrouw die op een koude winterdag bewust de berg waarop zij woont, afdaalt om in de kou te sterven. In onnavolgbaar mooi Zuid-Nederlands beschrijft Verhulst in prachtige miniatuurtjes haar herinneringen aan hoogst merkwaardige mensen en gebeurtenissen in het kleine Franse dorpje waar zij met haar man jaren geleden vanuit de grote stad is komen wonen. De schitterende, makkelijk leesbare novelle kan een ruim publiek aanspreken. Gebonden; vrij kleine druk.

Over Dimitri Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Dimitri Verhulst (Aalst, 2 oktober 1972) is een Belgische schrijver en dichter.

Bio- en bibliografie

De titel Assevrijdag uit 1992 is een eigen uitgave voor enkele vrienden en bekenden. Zijn officiële debuut was de verhalenbundel De kamer hiernaast (1999), die genomineerd werd voor de NRC-prijs. Hij publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften, waaronder Nieuw Wereldtijdschrift, De Brakke Hond en het tijdschrift Underground, waarvan hij redacteur is.

In 2001 verscheen de roman Niets, niemand en redelijk stil, later dat jaar gevolgd door Liefde, tenzij anders vermeld. De roman De verveling van de keeper verscheen in 2002.

In 2003 publiceerde hij Problemski Hotel, dat vertaald werd in het Duits, Deens, Engels, Frans, Hebreeuws, Sloveens, Italiaans, Pools en Hongaars.

De roman De zeven laatste zinnen i…Lees verder op Wikipedia