Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Sweet sixteen

Dirk Bracke (auteur), Herman Van Campenhout (auteur)
+1
Sweet sixteen
×
Sweet sixteen Sweet sixteen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De zestienjarige Siska begint een geheime relatie met haar nieuwe leraar Engels, meneer Bolen. Ondertussen heeft ze ook gevoelens voor haar beste vriend Mats. Bovendien denkt ze dat haar beste vriendin meneer Bolen aan het verleiden is. Dan ontvangt ze anonieme sms’jes met bedreigingen.
Onderwerp
Onmogelijke liefde
Titel
Sweet sixteen
Auteur
Dirk Bracke Herman Van Campenhout
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014 | Andere uitgaven
223 p.
ISBN
9789059329638 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 16-jarige Siska krijgt een nieuwe leraar, Jonas. Ze vindt hem aantrekkelijk en wordt gevraagd als babysit voor zijn zoontje. Jonas voelt zich seksueel tot Siska aangetrokken, want zijn vrouw wil niet genoeg vrijen. Jonas en Siska maken een afspraakje. Ze vrijen heftig en nieuwe afspraakjes volgen. Siska gelooft dat Jonas verliefd op haar is door zijn lieve en attente aandacht. Toch kan het niet goed blijven gaan en dreigt hun relatie uit te komen. Het verhaal ontwikkelt zich razendsnel. Dat kan omdat de verhaalpersonen irreëel, dom en naïef zijn. De vrijscènes laten niets aan de verbeelding over. Als Siska wordt bedreigd, krijgt het verhaal wat afwisseling en spanning, hoewel de lezer kan voorspellen wie de dader is. Het verhaal lijkt (te) snel geschreven door de auteurs en is ongeloofwaardig; de verhaalpersonen gaan niet leven. Mede door Van Campenhouts achtergrond is de schoolsituatie wel herkenbaar beschreven. Toch zullen jonge meiden het een mooi boek vinden en sympathie voor S…Lees verder

Sweet Sixteen

Dirk Bracke schreef 'Sweet Sixteen' in samenwerking met Herman Van Campenhout. Het is een gemakkelijk leesbaar boek over een actueel thema, exact wat de portretreeks van Abimo beoogt. Hoewel de relatie tussen Siska en Mats in het begin niet helemaal duidelijk is, word je onmiddellijk meegezogen in het verhaal. Als lezer worstel je met gevoelens van afschuw en hoop. Want al valt de relatie die Siska als zestienjarige aangaat met haar leraar niet goed te keuren, door de ogen van Siska bekeken is het alleen maar romantisch. Wanneer Jonas, de leraar, ook besluit op de avances van Siska’s beste vriendin in te gaan, ontstaat een emotioneel kluwen dat je niet los laat. Wordt Siska's romantische fantasie werkelijkheid? Zal haar wereld instorten als ze weet dat Jonas ook een affaire heeft met haar vriendin Ruth? Of zal Anneleen, de vrouw van Jonas, achter hun relatie komen? En wat gebeurt er dan met de kleine Andres, de zoon van Jonas?
En bovendien is er nog 'Piet Konijn'. Hij lijkt Sisk…Lees verder

Over Dirk Bracke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Grencken

Dirk Bracke (Sint-Gillis-Waas, 4 juni 1953 – Stekene, 15 juni 2021) was een Belgische schrijver van jeugdboeken. Zijn werk is vertaald in het Deens, Duits, Spaans en Pools. In 2010 verfilmde Hans Herbots Het engelenhuis tot Bo en in 2015 verfilmden Adil El Arbi & Bilall Fallah Black.

Biografie

Bracke volgde een handelsopleiding in Sint-Niklaas en begon te werken op een postsorteercentrum. Hij publiceerde enkele kortverhalen in de Vlaamse Filmpjes vooraleer hij in 1993 debuteerde met Steen. Hij zette de toon voor zijn verdere werk met Blauw is bitter waarin hij allerlei maatschappelijke thema's aanpakt. De meeste van zijn boeken zijn controversieel en behandelen bijna uitsluitend onderwerpen over de zelfkant van de maatschappij, zoals kinderprostitutie, drugsverslaafde jongeren, Aids, echtscheiding, seksueel geweld, afpersing, brutaliteit, oorlog, vandalisme, LHBTIQ+, instellingen en sociale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties