Boek
Nederlands

Tien van NegenTien : Vlaamse poëzie uit de negentiende eeuw

Dirk Christiaens (samensteller)

Tien van NegenTien : Vlaamse poëzie uit de negentiende eeuw

In de reeks:
De Vlaamse poëzie van de negentiende eeuw is vrijwel onbekend en dus onbemind. Er bestaan niet eens een half dozijn overzichten in de loop van bijna 200 jaar. Deze bloemlezing biedt een staalkaart van diverse stromingen. Wie de experimentele dichters zag als langharig tuig, ziet geredelijk de negentiende-eeuwers als vreemdsoortige langbaardigen. Aan dit romantisch beeld moeten nog de onvermijdelij
Titel
Tien van NegenTien : Vlaamse poëzie uit de negentiende eeuw
Samensteller
Dirk Christiaens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Garant, 2017
185 p.
ISBN
9789044135046 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Dirk Christiaens

Dirk Andries Eugen Christiaens (Etterbeek, 1 maart 1942) is een Vlaams dichter.

Biografie

Na zijn studie Germaanse filologie en geschiedenis werkte hij voor de Dienst Kunstzaken van de Vlaamse televisie, en was werkzaam als bestuurssecretaris bij de BRT. Ook was Christiaens redacteur van het tijdschrift "Impuls", waar hij, beïnvloed door kunstenaars als Jeroen Bosch en Breughel, begon als experimentaleel dichter.

In 1962 bracht Dirk Christiaens zijn eerste bundel genaamd "Seinen" uit. Naarmate de tijd verstreek werden zijn gedichten steeds realistischer. Christiaens ontving in 1968 en 1970 de Prijs van de Vlaamse Poëziedagen. Gedurende twintig jaar was de dichter als docent letterkunde verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel/Erasmushogeschool.

Bibliografie

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek