Boek
Nederlands

De Belgische keuken : de klassieke gerechten en de petite histoire van de Belgische gastronomie

Dirk De Prins (auteur), Tony Le Duc (fotograaf), Nest Mertens (auteur)

De Belgische keuken : de klassieke gerechten en de petite histoire van de Belgische gastronomie

Titel
De Belgische keuken : de klassieke gerechten en de petite histoire van de Belgische gastronomie / Dirk De Prins, Nest Mertens ; foto's Tony Le Duc
Auteur
Dirk De Prins Nest Mertens
Fotograaf
Tony Le Duc
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 1999 | Andere uitgaves
181 p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Frans
ISBN
90-8032-169-9
Plaatsingssuggestie
629.62 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ongewijzigde herdruk van een in 1995 verschenen uitgave* die nu mede door Schuyt en Co wordt uitgegeven. De Belgische keuken is terecht beroemd en in het voorwoord wordt daar trots een portret van geschetst. De recepten staan ingedeeld op ingrediënten waarover steeds productinformatie met aandacht voor kweek- en teeltmethoden, kwaliteiten enz., waarna recepten voor soepen, salades, hoofd- en bijgerechten. De desserts zijn echt Belgisch. Het hoofdstuk over Belgische wijn en bieren is alleen informatief. Receptenregisters op hoofdsoort, op ingrediënt of receptsoort en op alfabet. Met literatuuropgave. Voor de ware kookliefhebber een zeer inspirerend kookboek, mede door de knappe foto's van Tony le Duc. De tekst is geestig, plezierig Bels-chauvinistisch en uiterst begrijpelijk. Niet alleen om in te kijken maar echt om uit te koken. Voor een breed publiek. Omslag toont op groene achtergrond een doorgesneden rode kool.

Over Dirk De Prins

Dirk De Prins (1952) is een Vlaams culinair journalist en mediafiguur.

De Prins is de vaste culinaire adviseur van Radio 2. In het programma "De Madammen" helpt hij geregeld luisteraars met kookproblemen. Vroeger deed hij dat ook al in de programma's "Bistro & Co" en "Kook".

In het VTM-programma Mijn Restaurant was hij - in de drie eerste reeksen - samen met Peter Goossens en Christel Cabanier een van de vaste juryleden.

Daarnaast schrijft De Prins ook kookboeken en is hij redacteur van het culinaire tijdschrift "Culinaire Ambiance".

Suggesties