Boek
Nederlands

Doordeweeks met Dirk : simpele en lekkere recepten van Dirk de Prins

Dirk De Prins (auteur)

Doordeweeks met Dirk : simpele en lekkere recepten van Dirk de Prins

In de reeks:
Eenvoudige, goed en snel (40 min.) te bereiden gerechten, eerder verschenen in het culinaire tijdschrift 'Ambiance'; gedeeltelijk ook geschikt voor vegetarie͏̈rs.
Onderwerp
Gerechten
Titel
Doordeweeks met Dirk : simpele en lekkere recepten van Dirk de Prins
Auteur
Dirk De Prins
Taal
Nederlands
Uitgever
Deurne: Book and Media, 2003
167 p. : ill.
ISBN
90-5720-178-X
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dagelijks eten koken staat onder druk: na het werken boodschappen doen en bij thuiskomst de keuken in lijkt voor velen een te zware opgave. Enerzijds worden we overladen met gezondheidsadviezen, aan de andere kant levert de industrie 'gezonde' kant-en-klaar producten. Dirk de Prins koos voor de gulden middenweg en heeft eenvoudige gerechten samengesteld met een beperkt aantal overal verkrijgbare en betaalbare ingrediënten. Per dag een thema: maandag: deegwaren, dinsdag: fruit, woensdag: vlees enz. Dat is ook de volgorde waarin de recepten staan. Ieder thema een eigen paginakleur waarop (duidelijk) de tekst werd afgedrukt. Elk recept op twee pagina’s: de linker toont een aardige gerechtfoto, op de rechterbladzijde bovenin de ingrediëntenlijst, gevolgd door de titel in grote letter waarna puntsgewijs de handelingen. Het recept wordt besloten met handige tips en een simpel wijnadvies voor 'de doordeweekse dorst'. Bruikbaar, inspirerend en heel plezierig geschreven. Alfabetisch receptenre…Lees verder

Over Dirk De Prins

Dirk De Prins (1952) is een Vlaams culinair journalist en mediafiguur.

De Prins is de vaste culinaire adviseur van Radio 2. In het programma "De Madammen" helpt hij geregeld luisteraars met kookproblemen. Vroeger deed hij dat ook al in de programma's "Bistro & Co" en "Kook".

In het VTM-programma Mijn Restaurant was hij - in de drie eerste reeksen - samen met Peter Goossens en Christel Cabanier een van de vaste juryleden.

Daarnaast schrijft De Prins ook kookboeken en is hij redacteur van het culinaire tijdschrift "Culinaire Ambiance".

Lees verder op Wikipedia

Suggesties