Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lekker koken zonder recepten

Dirk De Prins (auteur)

Lekker koken zonder recepten

In de reeks:
Handige culinaire tips voor beginners en gevorderden.
Onderwerp
Koken
Titel
Lekker koken zonder recepten
Auteur
Dirk De Prins
Taal
Nederlands
Uitgever
Deurne: Book and Media, 2003 | Andere uitgaves
128 p. : ill.
ISBN
90-5720-164-X
Plaatsingssuggestie
629 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Auteur, (hoofd)redacteur van twee gastronomische tijdschriften 'Ambiance' en 'Receptenambiance', beantwoordt iedere donderdagavond in het radioprogramma !Kook! op Radio 2 van de BRT culinaire vragen van luisteraars. Dit boek vol tips en adviezen schreef hij naar aanleiding van die vragen en uit onvrede met de vaak onduidelijke aanwijzingen in kookboeken. Deze zijn vaak geschreven door ervaren koks voor wie een aantal zaken zo vanzelfsprekend zijn dat die in de recepten niet genoemd worden en zo de onervaren kok voor raadsels plaatsen. De hoofdstukken gaan over vis, schelp- en schaaldieren, over vlees, gevogelte en eieren, groenten, fruit en kruiden, saus en bouillon, desserts, en worden afgesloten met kooktechnieken en basisproducten. De onderwerpen staan per hoofdstuk in alfabetische volgorde, ieder lemma vet gedrukt, daaronder een vraag, gevolgd door een duidelijk, goed afgerond antwoord. Hier en daar een zwartwittekening. Achterin een duidelijk alfabetisch register. De foto-omslag …Lees verder

Over Dirk De Prins

Dirk De Prins (1952) is een Vlaams culinair journalist en mediafiguur.

De Prins is de vaste culinaire adviseur van Radio 2. In het programma "De Madammen" helpt hij geregeld luisteraars met kookproblemen. Vroeger deed hij dat ook al in de programma's "Bistro & Co" en "Kook".

In het VTM-programma Mijn Restaurant was hij - in de drie eerste reeksen - samen met Peter Goossens en Christel Cabanier een van de vaste juryleden.

Daarnaast schrijft De Prins ook kookboeken en is hij redacteur van het culinaire tijdschrift "Culinaire Ambiance".

Lees verder op Wikipedia

Suggesties