Boek
Nederlands

Hoeveel kost een olifant : vragen van en voor kinderen over de dierentuin

Dirk Musschoot (auteur)

Hoeveel kost een olifant : vragen van en voor kinderen over de dierentuin

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Antwoorden op vragen over allerlei zaken die met dierentuinen te maken hebben. Met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Hoeveel kost een olifant : vragen van en voor kinderen over de dierentuin
Auteur
Dirk Musschoot
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Mozaïek, 2003 | Andere uitgaves
43 p. : ill.
ISBN
90-5954-010-7
Plaatsingssuggestie
592.4 (SISO) Dierentuinen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vragen van kinderen over de dierentuin. Het werk van verzorgers en dierenartsen en natuurlijk de eigenaardigheden van verschillende dieren als dierentuinbewoners komen in de korte antwoorden aan bod. Moeten dieren ook douchen? Hoe geef je een vis een pilletje? De antwoorden worden aangevuld met vele kleurtekeningen en dito foto's. In aparte kaders wordt degelijke informatie over het hoe en waarom van dierentuinen gegeven. Vele kinderen en enkele Belgische en Nederlandse dierentuinen werkten met de schrijver mee voor dit deel in de reeks vraag-en-antwoord boeken. Dit boek, op prentenboek-formaat, is buitengewoon geslaagd. Een deel van de vragen is verrassend, de antwoorden zijn kort en mooi en de tekeningen zijn vaak grappig. De achtergrondkaders zijn ook voor volwassenen interessant. Kleine tot zeer kleine druk. Zeer aantrekkelijk en geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Dirk Musschoot

Dirk Musschoot (Gent, 23 mei 1961) is een Belgische journalist en schrijver.

Biografie

Musschoot groeide op in de Gentse wijk Malem. Hij studeerde voor leraar, maar raakte in het begin van de jaren 80 al gauw betrokken bij de vrije radio in Gent, waar hij actief werd bij radio Malinda, dat later van naam veranderde in Radio Go, met Zaki. Later stapte hij op vraag van Walter Capiau over naar de nieuwe zender Gentse Radiovereniging (GRV). Toen die zender ophield, trok hij naar Radio Plus, waar hij het programma "Kouten" presenteerde en met schrijver Karel Verleyen het jongerenprogramma "Tienertijd" maakte.

Ondertussen was Musschoot in 1985 actief op het kabinet van eerste minister Wilfried Martens. In 1986 stopte hij met radio en ging werken op de voorlichtingsdienst van de stad Gent. Karel Verleyen was hoofdredacteur van het jongerentijdschrift Top en op zijn vraag schreef Musschoot enkele reportages voor het tijdsc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties