Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kid Kat en het geheim van de ratrace

Dirk Neyens (auteur), Eric Bouwens (illustrator)

Kid Kat en het geheim van de ratrace

In de reeks:
Kid Kat; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kid Kat is geheim agent en spion voor de Geheime Dienst in dierenland Noensia. Hij is dol op schol, verzamelt krabpalen en speelt elke week muizenbal. Dankzij zijn uitstekende vermommingen heeft hij al heel wat duistere zaakjes opgelost.
Onderwerp
Spioneren, Katten
Titel
Kid Kat en het geheim van de ratrace / Kid Kat ; met illustraties van Eric Bouwens
Auteur
Dirk Neyens
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2010
137 p. : ill.
ISBN
9789059083790 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kid Kat (ik-figuur) is geheim agent bij de Geheime Dienst in Noensia. Samen met zijn partner Big Benson moet hij achterhalen wat de hond Tony Teckeloni te maken heeft met de stijgende visprijzen. Daarom doen ze mee aan een autorace, verkleed als ratten. Een verhaal waarin dieren de hoofdrol vervullen, alsof ze mensen zijn. Het verhaal komt langzaam op gang, waarbij het niet altijd duidelijk is waarom bepaalde acties ondernomen worden. De stijl waarin het verhaal is geschreven en vormgegeven, lijkt op de boeken over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes als Olly P. Lichter en veel illustraties. Naast het verhaal zijn er ook kleurige pagina’s en illustraties opgenomen met informatie over Kids geheime uitrusting, de geheime dienst F.B. Aai, de stad Noensia en zijn omgeving. Liefhebbers van Stilton zullen dit verhaal, dat niet zoveel voorstelt en wat onsamenhangend is, wel kunnen waarderen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Kid Kat en het geheim van de ratrace

Dirk Neyens kreeg het idee voor het personage Kid Kat nadat hij enkele katten in zijn buurt had gadegeslagen. Geweldig toch, de manier waarop ze rondsluipen en springen en jagen kunnen ze als geen ander. Welk beroep zou een kat hebben als hij echt zoals een mens zou leven? Geheim agent natuurlijk!!
Kid Kat is geheim agent, afdeling MIAUW 6 voor de Gee Dee (geheime dienst) van Noensia. Hij woont in de kelder van slager 'Hans Worst', is dol op vis, verzamelt krabpalen en speelt minstens één keer per week Muizenbal, de leukste kattensport die er bestaat. Dankzij zijn uitstekende vermommingen heeft hij al heel wat duistere zaakjes kunnen oplossen. Kid Kat is een toegewijde geheim agent, maar ook heel erg klunzig. Hier kan zijn baas Buldog niet meer om lachen.
Als op mysterieuze wijze al de vis in Noensia verdwijnt en het gerucht de ronde doet dat Tony Teckeloni (de gemeenste hond en maffiabaas van Noensia) hier achter zit, moeten Kid Kat en zijn nieuwe partner Big Benson infil…Lees verder