Chronisch genezen : goed leven met MS : een helende reis

Dirk Nielandt (auteur)

Chronisch genezen : goed leven met MS : een helende reis

Autobiografisch relaas van de Belgische jeugdauteur over zijn omgang met de auto-immuunziekte Multiple Sclerose, met persoonlijk getinte adviezen over gezond leven met een chronische ziekte.
Onderwerp
MS
Titel
Chronisch genezen : goed leven met MS : een helende reis
Auteur
Dirk Nielandt
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2022
355 p.
ISBN
9789464341317 (paperback)
Plaatsingssuggestie
606.13 (SISO) Multiple Sclerose (MS) (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een persoonlijk relaas van jeugdauteur Dirk Nielandt over zijn leven met Multiple Sclerose. Alles in Dirk Nielandts leven liep op rolletjes — tot MS bij hem werd vastgesteld. De diagnose sloeg in als een bom, en was het begin van een kronkelig pad met veel hobbels en wendingen. Nielandt beschrijft hoe hij ervan overtuigd raakte dat je met de juiste aanpassingen in je levensstijl (en wat lef en verbeelding) een auto-immuunziekte kan afremmen of voorkomen. Het hebben van een chronische ziekte betekent immers niet dat het leven stopt. Met dit boek hoopt Nielandt de lezer waardevolle inzichten te verschaffen over een gezond en zinvol leven met MS, in lichaam én geest. ‘Chronisch genezen’ is in een persoonlijke, inzichtelijke stijl en met gevoel voor humor geschreven. Dirk Nielandt (Vilvoorde, 1964) is een Belgische schrijver van meermaals bekroonde kinderboeken en scenario’s. Hij won onder meer de prestigieuze Zilveren Griffel.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia