Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Help! Help!

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
Muis is ridder. Samen met haar beste vriendin Draak redt ze Prins uit een toren en verslaat ze Kat in een gevecht.
Leesniveau
AVI E4, AVI 4
Titel
Help! Help!
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2022 | Andere uitgaven
44 p. : ill. + knuffel
ISBN
9789462917156 (hardback, ISBN sticker)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muis en Draak zijn totaal verschillend, maar toch zijn ze vrienden. De onbescheiden Muis is een stoere ridder en de goeiige Draak volgt in haar voetsporen. Maar is Muis wel zo’n dappere ridder, ook al heeft ze een harnas en een zwaard? Stiekem is het telkens Draak die met een oplossing komt. Samen redden ze Prins uit de toren en ze leiden Kat om de tuin als die zin heeft in een lekker hapje. Maar dan kondigt Muis aan dat ze een verre reis gaat maken, want dat doen ridders, zonder Draak… In vijf vrolijke en ontroerende verhalen maken Muis en Draak van alles mee. Het eigengereide karakter van Muis zorgt voor veel humor. Elke spread bevat een paginagrote fullcolour illustratie met grappige effecten: sommige illustraties worden ondersteund door letters die met een soort behang zijn ingekleurd; op andere illustraties zijn alleen de omtrekken van de personages en elementen uit het verhaal te zien. Eerder verscheen over Muis en Draak 'Ridder Muis'*. Een verzorgde uitgave voor beginnende leze…Lees verder

Help! Help!

Op een dag horen Muis en Draak hulpgeroep. Prins zit in een hoge toren en wil heel graag gered worden. Maar hoe geraakt Muis bij Prins? Gelukkig weet Draak raad.
Dit is het tweede boekje voor eerste lezers over ridder Muis en Draak. Het is weeral een heerlijk stoer verhaal over de twee vrienden en hun ongewone vriendschap. De verhoudingen tussen de twee wel heel verschillende figuren - allebei vrouwelijk! - worden al snel duidelijk. Muis heeft een nogal bazig en wat opvliegend karakter en Draak is eerder volgzaam en laat nogal met zich sollen. De vaak verrassende tekst is lief, geestig, en eenvoudig geschreven in korte zinnen op leesniveau AVI-E4 (einde tweede leerjaar).
De prenten zijn geweldig. Dikke zwart omlijnde vlakken, gevuld met de overheersende kleuren grijs, groen, rood of met prachtige, ouderwets (middeleeuws sprookjesachtig) ogende patronen, wisselen af met originele papiersnedes. Vooral die laatste zijn vermeldenswaard omdat je ze niet vaak ziet opduiken. De b…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia