Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ridder Griezel

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
Ridder Muis en haar vriendin Draak komen bij een verlaten kasteel. Oud Mannetje vertelt dat er spoken en monsters wonen. Muis gaat toch naar binnen. Draak gaat haar achterna. AVI-E5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Bang zijn
Leesniveau
AVI M5, AVI E5, AVI 6, AVI 7
Titel
Ridder Griezel
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2023 | Andere uitgaven
46 p. : ill.
ISBN
9789462914605

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ridder Muis is dapper en nergens bang voor. Haar beste vriendin Draak is juist heel erg angstig en bang voor bijna alles. Als ze samen een lange wandeling maken, komen ze bij een oud, verlaten kasteel. Oud Mannetje waarschuwt dat ze niet naar binnen moeten gaan. Het kasteel is vervloekt, er wonen spoken en monsters. Niemand is er ooit levend vandaan gekomen. Ridder Muis gaat natuurlijk toch naar binnen en Draak wil haar vriendin niet in de steek laten en gaat haar achterna. Al snel komen ze ‘Het spook dat bestaat’ tegen... Vlot, humoristisch en spannend verhaal dat prima op de jonge doelgroep is afgestemd. De tegenstellingen tussen Muis en Draak zijn erg komisch uitgewerkt en het verhaal is verrassend en origineel. De prachtige kleurenillustraties vullen het verhaal mooi aan. Ze zijn dynamisch, sfeervol en grappig, vrijwel elke pagina biedt veel om naar te kijken. Zelfstandig te lezen vijfde deel in de serie ‘Muis & Draak: een ongewone vriendschap’, dat volgt op ‘Ridder Waarheid’ (201…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia