Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ridder redder

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
Zes verhalen over de dappere ridder Muis en haar beste vriendin Draak. AVI-M5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Ridder redder
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2023 | Andere uitgaven
41 p. : ill.
ISBN
9789058389060

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Draak heeft een allerliefst vriendinnetje, Ridder Muis. Muis is heel dapper, nooit bang, nooit ziek en ze houdt heel veel van Draak. Samen beleven ze allerlei avonturen. Ze gaan samen op vakantie naar de zee, waar Prins bijna verdrinkt in het water. Ze gaan zwemmen in een meer, logeren bij elkaar, houden een sneeuwballengevecht en sturen elkaar verrassingsbrieven. Door dik en dun blijven ze beste vriendjes! Derde boekje over Muis en Draak, na ‘Ridder Muis’ (2010) die de Prijs van Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2012 heeft gewonnen en 'Help, help' (2012)*. Op een aantrekkelijke manier laat de auteur in zes korte verhaaltjes de positieve eigenschappen van beste vriendjes zien: ze steunen elkaar door dik en dun, vallen elkaar niet af, helpen elkaar en houden van elkaar. Juist omdat Draak en Muis zo tegengesteld zijn, levert het humoristische situaties op. De tekst is eenvoudig, elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-M5. De illustraties zijn strak en eenvoudig, zowel met verf als met col…Lees verder

Ridder Redder

Ridders zijn nooit bang volgens Muis. Maar alleen in een donker bos is het toch net iets anders. Of als je moet zwemmen. En ridders houden van verrassingen, maar wat doe je met een brief waarvan je niet weet van wie die komt? Ridders zijn ook nooit moe, ze maken graag nieuwe vrienden en zijn nooit ziek. Draak leert elke dag bij, want ridders hebben ook altijd gelijk, of ze nu gewoon spelletjes spelen, naar zee gaan of in de sneeuw ravotten.
Dit is het derde boekje voor beginnende lezers over ridder Muis en Draak. Het zijn opnieuw heerlijk stoere verhalen over de twee vrienden en hun ongewone vriendschap. De verhoudingen tussen de twee wel heel verschillende figuren worden al snel duidelijk. Muis heeft een nogal bazig en wat opvliegend karakter en Draak is eerder volgzaam en laat nogal met zich sollen. De vaak verrassende tekst is lief, geestig, en eenvoudig geschreven in korte zinnen op leesniveau AVI-M5.
De prenten zijn geweldig. Dikke zwart omlijnde vlakken, gevuld met d…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia