Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ridder verliefd

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
Ridder Muis wil verliefd worden. En ze wil liefdesverdriet overwinnen. Samen met haar vriendin Draak gaat ze op zoek naar de ware. Deels als toneeltekst om samen te lezen. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Ridder verliefd
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2021
47 p. : ill. + met toneeltekst (P. 32-47)
ISBN
9789462915572 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ridder Muis wil verliefd worden én, als een dappere ridder die alles aankan, liefdesverdriet overwinnen. Maar hoe doe je dat… Kun je verliefd worden op je beste vriend of op iemand uit een boek? Kun je verliefd worden op iemand die er anders uitziet of zwijgzaam is als een paddenstoel? En moet je altijd zoenen? Wat en wie is ‘de ware’? In dit zesde deel* gaat Ridder Muis samen met haar vriend Draak op zoek naar antwoorden op alle vragen, waarbij ze onderweg hulp krijgen van Ridder Gevoel. De ware liefde vindt Ridder Muis niet – gelukkig heeft ze wel een ware vriend, Draak! In de toneeltekst achterin speel en lees je over de liefde van de prinses voor ridder Muis en hoe dat afloopt. Mooie stevige uitgave met tekst op leesniveau AVI-M5, bijna nergens regeloverstijgend en met veel witruimte. Sprekende, vetgedrukte, kleurige prenten, humoristisch van toon, ondersteunen de tekst. Uitgave op basis van het geanimeerde Ridder Muis-format, die wederom als vanzelfsprekend vaste (gender)patronen…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia