Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ridder Waarheid

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
Ridder Muis wil angstaanjagend zijn. Maar haar vriendin Draak vertelt haar dat niemand bang is voor een kleine muis maar wel voor een grote draak. Over vriendschap en elkaar wel of niet de waarheid vertellen. AVI-M5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 6, AVI M5
Titel
Ridder Waarheid
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
45 p. : ill.
ISBN
9789462913844 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ridder Muis wil angstaanjagend overkomen. Maar haar vriendin Draak vertelt haar dat niemand bang is voor een kleine muis, maar wel voor een grote draak. Boos gaat Muis op zoek naar een nieuwe vriend. Ze ontmoet struikrover Mier, haar evenbeeld Ridder Drukdruk en Olifant die voor álle muizen bang is. Ook ontdekt Muis dat een zogenaamde vriend heel gevaarlijk kan zijn. Het thema vriendschap en elkaar wel of niet de waarheid zeggen biedt herkenningsmogelijkheden. De schrijfstijl is vlot en relativerend; er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm en korte zinnen die allemaal op een nieuwe regel beginnen (AVI-M5). De leesbaarheid wordt extra verhoogd door de vele levendige, kleurplaatachtige illustraties over enkele en dubbele pagina's. Opvallend zijn de structuren binnen de vlakken, zoals bloempjes. Helaas staan de prenten niet overal bij de juiste teksten en vallen details weg in de binnennaad. Bruikbare uitgave met stripachtige illustraties op de schutbladen. Vierde, los te lezen deel…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia