Boek
Nederlands

Vals

Dirk Nielandt (auteur), Helen van Vliet (illustrator)
Juf Lien gaat met haar klas naar het bos. Wie rent het snelst? Die krijgt een prijs. Toon speelt vals en hij wint. Soef is boos. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Valsspelen, Sport
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Vals
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Helen van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789048738489 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De klas van juf Lien gaat naar het bos, waar ze een renwedstrijd houden. Als Mees struikelt grijpt Toon zijn kans: hij kort een heel stuk af. Toon wint, Mees mokt en Soef vindt Toon knap. Maar als Toon aan Soef vertelt hoe hij gewonnen heeft is Soef boos. Ze kan niemand iets vertellen want ze heeft beloofd dit niet te doen… Soef wilt niet meer fietsen en spelen met Toon; ze is steeds bij Mees. Toon wordt hier zo verdrietig van dat hij alles aan juf Lien vertelt en de prijs aan Mees geeft. Daarna zijn Toon, Mees en Soef samen beste vrienden. Handzaam leesboekje uit de reeks 'Leren lezen', in een herkenbare vormgeving met rug in glansfolie met vrolijke stippen. Klankzuivere woorden, korte zinnen (nergens regeloverstijgend) en eenvoudige interpunctie op niveau AVI-M3. Mooi hoe de beperkingen bij teksten voor beginnende lezers herkenbaarheid, betrokkenheid en gelaagdheid in dit verhaal niet in de weg zitten. De herkenbare tekeningen ondersteunen en verlevendigen de tekst. Met achterin ko…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia

Suggesties