Daisy
Nederlands

Villa Lummelmaar

Dirk Nielandt (auteur), Leen Mollet (verteller)
+1
Villa Lummelmaar
×
Villa Lummelmaar Villa Lummelmaar
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Lisa wast zich met zemelzeep en drinkt heel gezonde chocolademelk. Haar ouders zijn dan ook heel anders dan de zwerver Piet van villa Lummelmaar, die in oude spullen handelt. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Jezelf zijn
Titel
Villa Lummelmaar
Auteur
Dirk Nielandt
Verteller
Leen Mollet  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
01:47:52
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 25 korte hoofdstukjes, genummerd van 3380 tot en met 3405, leren we het meisje Lisa kennen. Ze poetst haar tanden met de beste pasta, wast zich met zemelzeep en drinkt heel gezonde chocolademelk. Haar vader, reclamespecialist, en moeder zijn voortdurend met materiële zaken bezig en halen de nieuwste snufjes in huis. Het is geen wonder dat Lisa geïnteresseerd raakt in het zwerverstype Piet die woont in villa Lummelmaar. Diens vriendin Floor heeft een winkeltje in oude spullen; deze mensen zijn tegenpolen van het ouderpaar. Vreemd is het dat de ouders op vakantie gaan en Lisa alleen achterlaten. Als ze terugkomen, blijken ze een vliegtuigcrash overleefd te hebben waar verder weinig over wordt gerept. Aan het eind blijkt dat we met een dagelijkse tv-soap te maken hebben gehad, en dat is dan de enige verrassing van dit boek. Als de auteur een serieuze soap heeft willen schrijven, dan lijkt dit genre te hoog gegrepen; als parodie is het magertjes en gaan de vele reclamegrappen snel verv…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia