Boek
Nederlands

In Holland staat een huis : groot meezingfeest!

Dirk Scheele (auteur), Caroline Ellerbeck (illustrator)
+1
In Holland staat een huis : groot meezingfeest!
×
In Holland staat een huis : groot meezingfeest! In Holland staat een huis : groot meezingfeest!

In Holland staat een huis : groot meezingfeest!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Teksten van twintig bekende, soms iets aangepast of met variaties, kinderliedjes als Hokie Pokie, Duimelot en In Holland staat een huis. Met liedjes op cd, tips voor bewegen en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 t/m 8 jaar.
Titel
In Holland staat een huis : groot meezingfeest!
Auteur
Dirk Scheele
Illustrator
Caroline Ellerbeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V, © 2019
44 p. : ill. + cd
ISBN
9789045217666 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dirk Scheele, bekend van theater, Nickelodeon en YouTube, heeft twintig oudhollandse liedjes in een nieuw jasje gestoken. Elke liedtekst beslaat een dubbele bladzijde en wordt geïntroduceerd met wat vragen. Soms is de tekst wat gemoderniseerd, aangepast om er extra liedjes in te verwerken of is er een verhaal rond een lied ontworpen. De teksten worden opgevrolijkt met grappige kleurrijke illustraties, waarop Dirk ook zelf staat afgebeeld. Op de bijbehorende cd worden de liedjes duidelijk gezongen. De muzikale begeleiding door verschillende instrumenten is vrolijk, vlot en swingend, passend bij het onderwerp van elk lied. Jonge kinderen zullen er als vanzelf op willen meezingen en bewegen. Dirk maakt echt een feestje van de oude liedjes, waardoor ze ook voor (groot)ouders en oudere kinderen leuk zijn om naar te luisteren, zoals onderweg in de auto. Van veel van de twintig teksten zijn extra liedjes gemaakt, bijvoorbeeld van 'Ik heb een tante in Marokko' is ook een Turkse en Surinaamse …Lees verder

Over Dirk Scheele

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Michielvd

Dirk Scheele is een Nederlandse gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur die voornamelijk muziek maakt voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zijn teksten gaan meestal over zaken en activiteiten die kinderen bezighouden, zoals de speeltuin, vakantie, de kinderboerderij en verkleden. Invloeden van rockmuziek, folkrock, blues, rap, reggae en Latijns-Amerikaanse muziek zijn hoorbaar. De Liedjesband gebruikt allerlei gewone muziekinstrumenten, maar ook onder andere pannen, emmers en toetertjes.

Biografie

Scheele volgde de opleiding tot muziektherapeut aan de Jelburg in Baarn. Daarna werd hij muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Scheele de overstap naar het theater.

Werk

In zijn theatervoorstellingen speelt hij gitaar en diverse andere inst…Lees verder op Wikipedia