Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De engel Yannick

Do Van Ranst (auteur)

De engel Yannick

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Alex' ouders zijn gescheiden. In zijn vrije tijd zwemt hij. Hij droomt ervan om Olympisch kampioen te worden. Maar hoe moet het intussen met een moeder op wie hij niet kan rekenen en een vader die doodgaat?
Titel
De engel Yannick
Auteur
Do Van Ranst
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
5 banden
Oorspr. uitgever
Davidsfonds /Infodok
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Do Van Ranst

Do Van Ranst (Dendermonde, 13 juli 1974) is een Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Van Ranst debuteerde in 1999 met Boomhuttentijd, een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Later volgde Zeven zinnen en een zoen, een speels verhaal over een jong meisje dat voor de eerste keer moet zoenen op de planken. Het succesrijke boek kreeg twee vervolgen: Een pruik en paarse lippen en Hoge hakken en een hoed.

Mijn bed is een boot gaat over een jongen die met zijn moeder de dood van zijn vader verwerkt. Een boek ook over thuiskomen en het verleden af en toe vergeten. In Mijn hondenjongen, dat bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, staat verliefdheid centraal.

Met zijn manuscript Mijn vader zegt dat we levens redden won Van Ranst de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2004. Het is een verhaal in een ongewoon decor over jonge mensen in een huis in…Lees verder op Wikipedia