Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Showbizzkiss

Do Van Ranst (auteur), Maarten Van Hove (medewerker)
+1
Showbizzkiss
×
Showbizzkiss Showbizzkiss
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De jonge musicalster Maarten beleeft een kortstondige roem. Wanneer hij tijdelijk in de vergetelheid raakt, ervaart hij de keerzijde, maar zijn liefde voor Charlotte helpt hem erdoorheen.
Onderwerp
Beroemd zijn
Titel
Showbizzkiss
Auteur
Do Van Ranst
Medewerker
Maarten Van Hove
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2011
208 p.
ISBN
9789045112381 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie jaar geleden was Maarten (toen 13) een van de hoofdrolspelers in de musical Pinokkio. Audities doen en veel repeteren gingen hieraan vooraf. Gelukkig stonden Maartens opa en de rest van zijn familie altijd voor hem klaar. Tijdens de Pinokkio-tijd bloeide de liefde tussen Maarten en Charlotte op. Nu is Maarten 16 jaar en wil hij niet meer aan Pinokkio herinnerd worden: jaloerse medeleerlingen, het niet kunnen vergeten van Charlotte, geen nieuwe rollen krijgen, ruzies met opa, zijn trouwste fan. Uiteindelijk doen zich een aantal kansen voor die min of meer toevallig op Maartens pad komen: een onverwachte, nieuwe rol, hernieuwde kennismaking met Charlotte en het weer goed maken met opa. In dit boek uit de Slash-reeks* (waargebeurd levensverhaal van een jongere – geschreven door literaire auteur) gaat het om de gevoelens van Maarten, wiens ‘normale’ pubergevoelens ruim uitvergroot worden door de druk van het moeten presteren en het steeds in de spotlights staan. Deze achtbaan van gev…Lees verder

Over Do Van Ranst

Do Van Ranst (Dendermonde, 13 juli 1974) is een Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Van Ranst debuteerde in 1999 met Boomhuttentijd, een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Later volgde Zeven zinnen en een zoen, een speels verhaal over een jong meisje dat voor de eerste keer moet zoenen op de planken. Het succesrijke boek kreeg twee vervolgen: Een pruik en paarse lippen en Hoge hakken en een hoed.

Mijn bed is een boot gaat over een jongen die met zijn moeder de dood van zijn vader verwerkt. Een boek ook over thuiskomen en het verleden af en toe vergeten. In Mijn hondenjongen, dat bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, staat verliefdheid centraal.

Met zijn manuscript Mijn vader zegt dat we levens redden won Van Ranst de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2004. Het is een verhaal in een ongewoon decor over jonge mensen in een huis in…Lees verder op Wikipedia