Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verschrikkelijke schooljuffrouw

Dolf Verroen (auteur), Auke Herrema (illustrator)
+1
De verschrikkelijke schooljuffrouw
×
De verschrikkelijke schooljuffrouw De verschrikkelijke schooljuffrouw

De verschrikkelijke schooljuffrouw

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De tweeling Tina en Tony krijgt in groep acht een nieuwe juf. Ze ziet er lief uit, maar ze stopt de kinderen voor straf in een koelkast of vrieskist om ze te leren energie te besparen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De verschrikkelijke schooljuffrouw
Auteur
Dolf Verroen
Illustrator
Auke Herrema
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
98 p. : ill.
ISBN
9789025850036

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tina en Tony hebben een nieuwe juf. Ze ziet er lief uit en is ook nog eens een beroemd milieu-activiste. Maar ze houdt er wel erg aparte onderwijsmethoden op na. De kinderen moeten ervan doordrongen worden dat warmte te veel energie kost. Ze zullen dus moeten wennen aan kou en als ze daarover klagen, moeten ze een uur in een koelkast of een vrieskist. Ook leren ze de sneeuwdans van de Eskimo's, buiten op blote voeten. Uiteindelijk nemen de kinderen op toepasselijke wijze wraak. De auteur (1928) heeft inmiddels zo'n tachtig kinderboeken geschreven en daar veel prijzen mee gewonnen, waaronder de Deutsche Jugendliteraturpreis voor Slaaf kindje Slaaf (2006). Deze uitgave is een variatie op het onlangs heruitgegeven 'De verschrikkelijke schoolmeester'* en heeft daarmee de absurde overdrijving gemeen die uiterst hilarisch werkt. Dit wordt nog onderstreept door de grappige, stripachtige illustraties. Door de vele dialogen en korte alinea's ook geschikt minder graag lezenden. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Dolf Verroen

Rudolf Johan (Dolf) Verroen (Delft, 20 november 1928) is een Nederlandse schrijver, criticus en vertaler.

Levensloop

Dolf Verroen studeerde Frans in Den Haag en werkte bij verschillende boekenwinkels en kantoren. Tevens heeft hij als nacht-editor bij Het Vrije Volk gewerkt.

Verroen schreef zijn eerste boek al toen hij net veertien jaar was: Het boek van Jan-Kees, dat wel pas uitgegeven zou worden in 1958. Het eerste boek van hem dat gepubliceerd werd, was een bundel gedichten In los verband met tekeningen van Miep de Leeuwe en Willy Rieser (1955). In 1956 volgde Van eeuwigheid tot amen, een novelle die met Het zwarte licht van Harry Mulisch genomineerd werd voor de Stadprijs van Amsterdam. Daarna volgden enkele romans en de verhalenbundel Onderdak.

In de periode daarna hield hij zich voornamelijk bezig met vertaalwerk. Hij vertaalde o.a. Mirjam het monster, een kinderboek va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties