De verschrikkelijke schoolmeester

Dolf Verroen (auteur), Auke Herrema (illustrator)
+1
De verschrikkelijke schoolmeester
×
De verschrikkelijke schoolmeester De verschrikkelijke schoolmeester

De verschrikkelijke schoolmeester

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De tweeling Tina en Tony komt in groep acht eindelijk bij een meester. Maar hij blijkt een verschrikkelijke meester te zijn. Tina en haar vrienden komen in opstand. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Macht
Titel
De verschrikkelijke schoolmeester
Auteur
Dolf Verroen
Illustrator
Auke Herrema
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016 | Andere uitgaven
107 p. : ill.
ISBN
9789025871017 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een heruitgave van een verhaal dat al in 1991 is verschenen. De tweeling Tina en Tony komen in groep 8 bij een meester die beroemd is om zijn kennis van de ruimtevaart. Maar hij blijkt ook erg streng te zijn en bizarre straffen uit te delen. Een aantal kinderen komt in opstand, terwijl steeds meer ouders de meester volgen in zijn pleidooi voor orde, discipline en ijzeren tucht. Het omslag geeft een beeld van de woedende meester. De wat cartoonekse zwart-witillustraties sluiten goed aan bij het verhaal. De teksten zijn geschreven in een vlotte stijl. De gewelddadige straffen en heftige meningen van de meester (o.a. over 'zwarten') roepen weerstand en verontwaardiging op, maar ook verbazing en plezier. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Dolf Verroen

Rudolf Johan (Dolf) Verroen (Delft, 20 november 1928) is een Nederlandse schrijver, criticus en vertaler.

Levensloop

Dolf Verroen studeerde Frans in Den Haag en werkte bij verschillende boekenwinkels en kantoren. Tevens heeft hij als nacht-editor bij Het Vrije Volk gewerkt.

Verroen schreef zijn eerste boek al toen hij net veertien jaar was: Het boek van Jan-Kees, dat wel pas uitgegeven zou worden in 1958. Het eerste boek van hem dat gepubliceerd werd, was een bundel gedichten In los verband met tekeningen van Miep de Leeuwe en Willy Rieser (1955). In 1956 volgde Van eeuwigheid tot amen, een novelle die met Het zwarte licht van Harry Mulisch genomineerd werd voor de Stadprijs van Amsterdam. Daarna volgden enkele romans en de verhalenbundel Onderdak.

In de periode daarna hield hij zich voornamelijk bezig met vertaalwerk. Hij vertaalde o.a. Mirjam het monster, een kinderboek va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties