Dvd
Frans

Des nouvelles de la planète Mars

Dominik Moll (regisseur), François Damiens (acteur), Vincent Macaigne (acteur)
Een gescheiden informaticus probeert zijn leven in goede banen te leiden maar wordt daarbij ernstig gehinderd door de mensen om hem heen.
Titel
Des nouvelles de la planète Mars / un film de Dominik Moll ; scenario et dialogues Dominik Moll [e.a.]
Regisseur
Dominik Moll
Acteur
François Damiens Vincent Macaigne Veerle Baetens
Componist
Adrian Johnston
Taal
Frans
Uitgever
Lumiere, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
91 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5407003480337

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komedie van Dominik Moll (Le moine; Harry, un ami qui vous veut du bien) met François Damiens (Suzanne; Je fais le mort). De gescheiden informaticus Philippe Mars probeert zijn leven in goede banen te leiden, maar de mensen om hem heen maken het hem niet gemakkelijk: zijn tienerkinderen, ex-vrouw, zus, chef en collega's. Niels Ruëll (bruzz.be) vindt Damiens goed, maar zijn tegenspeler niet: 'de alomtegenwoordige Vincent Macaigne speelt met te veel enthousiasme een typetje dat hij al te vaak heeft opgevoerd'. Hij vervolgt: 'Vermoedelijk heeft Dominik Moll een prettig gestoorde tragikomedie willen maken over de identiteitscrisis van een ingedommelde bijna-vijftiger met hier en daar een surrealistische toets. Na een aanvaardbaar begin verliest hij zich jammer genoeg in stuurloze, niet erg grappige nonsens.' Bruzz geeft 2 sterren.

Over Dominik Moll

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Yann Caradec from Paris, France

Dominik Moll (Bühl, 7 mei 1962) is een Franse filmregisseur en scenarioschrijver. Hij heeft onder meer zes langspeelfilms op zijn naam staan, waaronder de meermaals bekroonde thriller Harry, un ami qui vous veut du bien (2000).

Leven en werk

Afkomst, opleiding en korte filmregisseur

De vader van Moll was een Duitser, zijn moeder een Française. Hij groeide op in Baden-Baden. Als jongen droomde hij ervan dierendocumentaires te draaien. Hij vertrok naar de Verenigde Staten om er te studeren aan de City University of New York (CUNY). Hij verwezenlijkte er in 1983 The Blanket, zijn eerste korte film, naar een verhaal van Charles Bukowski. Hij ging daarna naar Frankrijk om zijn studies in Parijs voort te zetten aan het Institut des hautes études cinématographiques (IDHEC, in 1988 o…Lees verder op Wikipedia